Kávéimádók figyeljetek: módszerekkel, amikkel kávézóhangulatot varázsolhatsz otthon

Kávéimádók figyeljetek: módszerekkel, amikkel kávézóhangulatot varázsolhatsz otthon

Címlap / Otthon / Dekor / Kávéimádók figyeljetek: módszerekkel, amikkel kávézóhangulatot varázsolhatsz otthon

Nincs is annál rosszabb, mint amikor reggel vagy délután nagyon megkívánsz egy szuper csésze kávét, de le kell érte menned a közeli kávézóba, hiszen úgy érzed, hogy otthon nem az igazi a feeling. Nem csak kényelmetlen, de viszonylag költséges is, ha minden nap máshol veszed meg a napi kávédat, így szuper megoldás, ha a lakásodban alakítasz ki egy kávézósarkot. Lássuk, hogyan csináld!

Átalakított büfékocsi

Ha van büfékocsid vagy épp azon gondolkozol, hogy beszerezz egyet, akkor mi azt javasoljuk, hogy ne habozz, minél előbb dönts.

Egy büfékocsi nagyon praktikus, hiszen mozgatható, jól variálható és kedvező áron meg is szerezheted, főleg, ha egy régebbi darabot alakítanál át.

Ha egy fix helyre tennéd a kocsit, akkor érdemes a környezetét egy kicsit kidekorálni, néhány kávéra utaló kép, bögrék, praktikus üvegedényekben tárolt kávé, cukor és egyéb kávézási kellékek kellenek csak a tökéletes összhatáshoz.

Hmm, rögtön kérnénk is egy csészével!

Rusztikus hangulat

Ha szereted a régi bútorokat modern kiegészítőkkel ötvözni, akkor azt javasoljuk, hogy újíts fel egy régi szekrényt vagy kisebb polcos komódot, fesd le és dekoráld ki ízlés szerint.

Alulra mehetnek nagyobb dobozok vagy fonott kosarak, amikben mindenféle kávézási kelléket tarthatsz, a felső polcra tedd a kávéfőződ, és ha kicsi a hely, akkor esetleg plusz polcokat még felszerelhetsz a falra, ahonnan lóghatnak a csészék, ide kerülhetnek könyvek vagy magazinok, amiket szívesen lapozgatsz kávézás közben.

Ha kicsi a hely

Ha kicsi a helyed, a konyhád sem túl nagy, más helyiségbe pedig nem helyeznéd át a kávézósarkodat, akkor azt javasoljuk, hogy különíts el egy kis részt a pult szélén a kávégépnek és ott alakíts ki egy kis hangulatos kávézórészleget.

A kávé mellett helyet kaphat egy kis keksz vagy süti, persze zárható üvegedényben, hogy finom roppanós maradjon, és a dekoráció is változhat évszaknak megfelelően.

Tavasszal jöhetnek az élénk színek, télen pedig inkább a melegséget sugárzó, karácsonyi árnyalatokban érdemes gondolkodni.

Egy vidám színfolt

A privát kávézódnak a lakásodon belül nem csak szuper funkciója lesz, de dekorációs szempontból is hozzáad a lakáshoz.

Ha a fejedben összeraksz két-három színt, ami a lakásodhoz is illik és egymáshoz is jól passzol, akkor indulhat is a festés, a kiegészítők és a bögrék beszerzése.

Tipp: Ha egy fiókos bútort választasz, akkor a plusz tárolóhelyeket is ügyesen kihasználhatod, így a konyhádban felszabadulhat egy kis extra hely.

Térelválasztó pult

Nagyon izgalmas, ha az otthoni kávézód egyben egy térelválasztó is, aminek közben plusz funkciót is adsz.

Ha amerikai típusú konyhád van, akkor biztos van a lakásban egy pult, ami elválasztja a konyhát és a lakás többi részét.

Ha a pult egyik szélére helyezed a kávéfőződet és a kávés kiegészítőidet, akkor nem csak egy sarok jut neki a lakásban, de ha egy bárszéket odahúzol, akkor már igazi kávézóhangulatot varázsolhatsz az otthonodba.

Rejtett elhelyezés

Ha nem akarod, hogy folyton elöl legyen a kávéfőződ és a kávés kiegészítőid, akkor sem kell lemondanod arról, hogy legyen egy szuper kávéállomásod a lakásodban.

Több módszer közül is választhatsz, ha inkább elrejtenéd kávés sarkodat, mert ha kicsi a hely, nem kell, hogy minden látható helyen legyen, praktikusabb, ha egyszerűen és gyorsan elő tudod varázsolni, amikor szükséged van rá.

Berendezheted egy szekrény belsejében vagy egy zárható polcos konyhai szekrényben is, a lényeg, hogy ebben az esetben mindennek legyen meg a fix helye és törekedj arra, hogy ezt a részt mindig tisztán és rendben tartsd.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást