Ugyan nem élhetünk mindannyian királyi palotában, de ehetünk úgy, mint a királyi család! Katalin hercegné például egyáltalán ne, titkolja, hogy ragyogó külsejét nemcsak a szépségrutinjának, de az egészséges táplálkozásnak is köszönheti, és meg is osztotta a kedvenc ételeit, amiket te is egyszerűen elkészíthetsz.
2/5 Garnélarizottó
A királyi család séfje, Enrico Derflingher gyakran készít „Queen Victoria Risotto”-t, ami tulajdonképpen egy garnélarizottó. Katalin hercegnének is nagy kedvence, hiszen kifejezetten szereti a tenger gyümölcseit. Ha te is megfőznéd ezt az ínyencséget, néhány farok nélküli garnélarákra, 2 gerezd fokhagymára, 1 citrom levére és héjára, 4-5 csésze húsleves alaplére, 6 evőkanál olívaolajra, ½ csésze apróra vágott medvehagymára, ¾ csésze száraz fehérborra, másfél csésze rizottó rizsre, friss parmezán sajtra és friss, apróra vágott rozmaringra lesz szükséged.
Melegítsd fel az alaplét egy edényben alacsony lángon. Tegyél egy serpenyőbe 3 evőkanál olívaolajat. Add hozzá az apróra vágott medvehagymát, és főzd addig, amíg meg nem puhul. Add hozzá a bort, és hagyd, hogy párolódjon a hagymával. Keverd hozzá a rizst, ügyelve arra, hogy ellepje a folyadék. Ha látod, hogy a rizs kezd krémesedni, kezdd el fokozatosan hozzáadni az alaplevet, és időnként kevergesd meg. Állítsd a hőt közepes-alacsony lángra, és párold lassan a rizst. Ízesítsd sóval és borssal.
Egy másik serpenyőben közepes lángon melegítsd fel a maradék olívaolajat, és add hozzá a garnélarákot és a fokhagymát. Főzd körülbelül két percig, és add hozzá a citromlevet. Párold nagy lángon addig, amíg rózsaszínűre nem sül a garnélarák. Add hozzá a garnélarákot a rizottóhoz, és forgasd össze óvatosan a citromhéjjal. Add hozzá a maradék alaplét, ügyelve arra, hogy a rizottó állaga krémes legyen. Tálald ki, szórd meg frissen reszelt parmezán sajttal, és díszítsd apróra vágott rozmaringgal.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!