10 dolog, amire valószínűleg túl sokat költesz a mindennapokban

Stumpf Bea
Írta: ,

Ha minden hónap végén egy kicsit meg kell húznod a nadrágszíjat és csak számolod a napokat a következő fizetésig, akkor valószínűleg nem megy annyira jól a spórolás. Sok-sok fegyelemre, önuralomra és önmegtartóztatásra van szükség ahhoz, hogy teljesíts minden pénzügyi célt, amit kitűztél magad elé, elérj, de hidd el, a spórolás nem csak szenvedés és önmegtartóztatás lehet. A hétköznapi apróságok azok, ahol sokat tudsz nyerni, mi pedig megmutatjuk, hogy pontosan hol!

Kávé Kép forrása: manmakecoffee.tumblr.com

Ha egy kávézós típus vagy, akkor munkába menet reggel és persze ebéd után délután is kötelező legalább egy kávé.

Ha az irodában vagy otthon nincs kávéd, akkor természetesen ezt útközben veszed meg magadnak valamelyik kávézóban.

Csak egy gyors fejszámolás, napi két kávé minden munkanap, az egyszerűség kedvéért 1000 forinttal számolva, az durván 40 000 forint/hó, azaz körülbelül félmillió forint/év.

Tipp: Hagyd meg ezeket a kávézásokat egy különleges metime-nak, és néha próbáld meg helyettesíteni egy otthon elkészített, mugban elfogyasztott kávéval vagy egy finom English Breakfast teával.

Edzőtermi bérlet Kép forrása: clipers.net

Nem mindenkire igaz, de előfordul, hogy az edzés iránti lelkesedés nagyjából a kondibérlet megvásárlásáig tart.

Lehet, hogy egy-két alkalom még benne van, de ahhoz már kell egy kis ösztönzés, például néhány vadiúj sportos szett vagy egy pár szuper edzőcipő.

A lényeg, hogy érdemes kiszámolni, hogy mennyit költesz havi szinten kondibérletre, és ha ettől a számtól – vagy az egy edzésre leosztott összegtől – az ájulás kerülget, akkor egy kicsit racionálisabban állni ehhez a kérdéshez.

A sport fontos, ezért mindenképp ki kell találnod valamit, de lehet, hogy nincs szükséged személyi edzésre, van számodra kedvezőbb bérlet lehetőség vagy vannak hónapok, amikor csak a futócipődet kellene elővenned és a parkban kocogni néhány kört.