A sikeres emberek soha nem esnek bele ebbe a 7 hibába

Zabolai Margit
Írta: ,

Gondolkodtál már rajta, hogy mi lehet a titkuk? A sikeres embereknél sincs ott a mindentudás köve, de előre gondolkodnak, felkészülnek, ismerik a határaikat, és így elkerülik ezeket a hibákat. A ballépések hiánya pedig már félig garancia is a sikerre. (x)

Olyasmit ígérnek, amit nem tudnak megtartani

Gyakori hiba, hogy azt érezzük, ha valamit nem tudunk elvállalni, nem tudjuk időben elkészíteni, akkor az kudarc, sikertelenség. Holott a siker fokmérője sokkal inkább az, hogy csak olyan feladatokat vállalj el, amiket valóban teljesíteni is tudsz, és úgy, ahogyan azt megígérted. A sikeres emberek tudnak nemet mondani, így biztosítják, hogy akikkel együtt dolgoznak, annak biztosan nem okoznak csalódást.

Mindent maguk akarnak csinálni

A sikeres emberek tudják, hogy ők sem mindenhatóak, az ő napjuk is csak 24 órából áll, és hogy ők sem érthetnek mindenhez, ezért nem félnek bizonyos feladatokat kiszervezni, másokra bízni.

Egy profi programozó cég tulajdonosa például nem biztos, hogy azért tart ott, ahol, mert mindenki másnál több kódnyelvet ismer és kezel a legmagasabb szinten, hanem azért, mert megtalálja és koordinálni tudja az ehhez értő embereket, de nem érzi fontosnak, hogy az ügyfélmenedzsmenttől a honlaptervezésig mindent egymaga csináljon.

A sikeres emberek soha nem esnek ebbe a 7 hibába

Nem készülnek fel a váratlan helyzetekre

Aki azt szeretné, hogy komolyan vegyék, az nem fog a dugóra hivatkozva 20 percet késni egy meetingről, nem ugrik fel a megbeszélés közepén, hogy elintézzen egy telefont, és nem hagyja, hogy például egy semmiből jövő fejfájás miatt ne a legjobb formáját nyújtsa.

A sikeres emberek tudják, hogy vannak olyan helyzetek, amiknek a kialakulása ellen semmit nem tehetnek, de felkészülnek rájuk, hogy ha a körülmények összeesküdnek is ellenük, akkor is gyorsan visszanyerjék az irányítást – így például időben elindulnak, előre találnak ki kerülőútvonalakat, és mindig van náluk gyorsan felszívódó fájdalomcsillapító is.

A sikeres emberek soha nem esnek ebbe a 7 hibába

Bien tipp: A Cataflam Dolo Rapid 25 mg lágy kapszula gyorsan és hatékonyan enyhíti az izom- és ízületi fájdalmakat, a hátfájást, fejfájást, fogfájást és a menstruáció következtében fellépő fájdalmakat.

Praktikus dolog tartani belőle a táskádban, és a betegtájékoztatóban feltüntetett adagolást és alkalmazást, valamint kockázatokat és mellékhatásokat figyelembe véve alkalmazni, ha gyors segítségre lenne szükséged.

Azzal foglalkoznak, hogy mások mit gondolnak róluk

Az üzleti világban természetesen nagyon fontos, hogy valakinek milyen a híre, de amíg becsülettel végzi valaki a munkáját, addig ezen fölösleges aggódni. Az újító gondolatok persze sokakban ellenállást váltanak ki, de egy sikeres ember soha nem az alapján hozza meg a döntéseit, hogy mások mit fognak ahhoz szólni, ő azzal foglalkozik, hogy elhatározása a saját értékrendjeihez mérten rendben van-e, és támogatja-e a jövőbeli tervei megvalósulását.

Elodázzák az apró feladatokat

Hányszor fordult már elő veled, hogy eszedbe jutott, hogy meg kellene írnod egy egy szavas e-mailt, fel kellene gyorsan hívnod valakit vagy be kellene fejezned egy apró feladatot, de mivel olyan apróságról volt szó, csak vállat vontál azzal, hogy majd később lerendezed?

A sikeres emberek soha nem esnek ebbe a 7 hibábaA sikeres emberek az ilyen apróságokat rögtön, a helyszínen elintézik. Hogy miért? Egyrészt mert így biztos, hogy nem feledkeznek meg a dologról, másrészt mert bármilyen kicsi dologról is van szó, az foglalja a helyet a napi feladataikban, így bizonyos mértékben akadályozza, hogy a nagyobb, fontosabb feladatokra koncentráljanak.

Sodródnak az árral

Vannak olyan kreatív munkák, amelyek látszólag totális szabadságot adnak, így úgy tűnhet, hogy néhány sikeres ember csakis a pillanatnak él, és akkor dolgozik, amikor éppen kedve vagy ideje van. A valóság ezzel szemben az, hogy a sikeres emberek nem engedik meg maguknak, hogy csak úgy sodródjanak az árral.

Se szeri, se száma azoknak a rendkívül népszerű íróknak, akik már elmondták: percről percre be van osztva a napjuk, és a szövegszerkesztő előtt ülnek az önmaguk számára előre meghatározott időben, még akkor is, ha éppen semmi kedvük nincs írni. Egy sikeres ember nem fogja hagyni, hogy csak úgy szétfolyjon a napja, célokat tűz ki maga elé, és azokhoz tartja is magát.

Túlságosan ragaszkodnak az elképzeléseikhez

Míg a sikeres emberek számára természetes, hogy napi rutint és előzetes terveket alakítanak ki maguknak, azt is tudják, hogy ezekhez nem ragaszkodhatnak kényszeresen. Elég rugalmasak ahhoz, hogy ha kell, újratervezzék a feladataikat, így gyorsan tudnak reagálni egy váratlanul felmerülő problémára, nem fagynak le, ha olyan feladatot kell megoldaniuk, amire előre nem számíthattak.

Ebben sokszor az jelenti számukra a segítséget, hogy az adott nehézségre nem problémaként, hanem kihívásként tekintenek, így gyorsan, kreatívan de főleg lelkesen keresnek rá megoldást.

 

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv