Kinőtted a munkád? Ezek az intő jelek ide mutatnak!

Írta: ,

Emlékszel rá, amikor először mentél a mostani irodádba? Amikor interjún voltál, amikor az első napokat töltötted bent és amikor még minden új volt számodra. Izgalmas feladatok, kihívások, ismeretlen arcok és számos megoldandó projekt várt rád. Mára azonban lehet, hogy minden rutinná és egyszerű ujjgyakorlattá vált számodra és nem tudod mihez kezdj. Lehet, hogy kinőtted az adott pozíciót vagy a munkát? Lássuk, milyen jelek árulkodnak erről!

Régóta hiányolod a kihívásokat Kép forrása: postris.com

1/5 Régóta hiányolod a kihívásokat

Sok tényező kell ahhoz, hogy biztonságban érezd magad egy adott pozícióban. Kell az a tudás és rutin, amivel gyorsan és hatékonyan tudod kezelni a sürgős eseteket, de mindemellett kell az a folyamatos kiugrási lehetőség is, amitől nem unod meg a mókuskereket néhány hónap alatt.

Próbálj meg visszaemlékezni az utolsó pillanatra, amikor annyira motiváltnak érezted magad egy feladat hatására, hogy magadtól elkezdtél kutakodni, tovább bent maradtál vagy munkaidő után is az adott feladaton pörögtél, pedig már rég nem kellett volna és amikor ez az egész egyszerűen boldoggá tett.

Mikor is volt?

Nem kapsz építő kritikát Kép forrása: stephaniesterjovski.com

2/5 Nem kapsz építő kritikát

Mindenki szereti, ha dícsérik, ez nem is kérdés. A munkában azonban sosem árt, ha van valaki, aki nem csak azt veszi észre, amikor valahol jól teljesítesz, hanem akkor is ott van melletted és tol előre, amikor valamiben fejlődnöd kell.

Ez lehet egy kolléga, egy mentor vagy egy főnök, de mindenképp szükség van valakire, aki látja a hibáidat és hiányosságaidat és megpróbál segíteni ezek kijavításában.

Amikor ugyanis eljön az a pont, amikor úgy érzed, hogy te vagy a legjobb a munkahelyeden, az minden, csak nem motiváló.

Ilyenkor a döntés már rajtad áll, belenyugszol ebbe a kényelmes állapotba vagy bevállalod a kockázatot és húzol egyet tizenkilencre?

Már nem tanulsz új dolgokat Kép forrása: takeaim.nu

3/5 Már nem tanulsz új dolgokat

Ahogy korábban is említettük, egy új munkahely vagy egy új pozíció azért is izgalmas, mert szinte minden újdonságként ér, minden előtted álló feladat arra vár, hogy magadévá tedd.

Azaz minden nap új és új dolgokat kell tanulnod ahhoz, hogy fejlődj és jobb legyél.

Normális, hogy egy idő után ez a folyamat lelassul és ritkábban kell elsajátítanod a pozíciódhoz vagy szorosan a munkádhoz kapcsolódó új képességeket, de az lehet, hogy intő jel, ha már nagyon rég fordult elő ilyesmi.

Tipp: Ha számodra nagyon fontos a tanulás és a személyes fejlődés, akkor légy proaktív és jelentkezz olyan feladatokra, amelyek egy kicsit kiesnek a látókörödből vagy kezdj el a szabadidődben valami új dolgot megtanulni.

 

4/5 Mindenki hozzád fordul a munkahelyeden

Jó érzés, amikor a kollégáid tudják, hogy hozzád mindig fordulhatnak a megoldandó feladataikkal, a problémáikkal és a kérdéseikkel, hiszen te biztosan tudsz majd segíteni nekik.

Valószínűleg ez neked is, és a többieknek is egy bizonyos fokú biztonságot jelent, hiszen nem baj, ha a főnök túl elfoglalt vagy nincs bent, te biztosan tudod helyettesíteni őt.

Ha még nem is vagy egy ennek megfelelő pozícióban, a való életben már ezeket a feladatokat is te látod el.

Lehet, hogy ideje egy előléptetésnek vagy egy munkahelyváltásnak? Egy beszélgetésre már biztosan megérett az idő a feletteseiddel, nem igaz?

Hatodik érzék Kép forrása: lucky-bella.com

5/5 Hatodik érzék

Mi nők szeretjük azt hinni, hogy a hatodik érzékünk sosem hagy cserben minket.

Általában ez így is szokott lenni, ugyanis amikor van egy olyan megmagyarázhatatlan érzésünk, néhány apró jel vagy csak egy bogár a fülünk mögött, aki folyton egy irányba mutat, akkor nem tévedünk.

Ha úgy érzed, hogy mindez a munkával kapcsolatos és nem csak egy hullámvölgy vagy egy rosszabb időszak, akkor ideje elgondolkoznod a váltáson.

Egy új pozíció, egy új szakterület vagy egy új cég? Ez csak rajtad áll!