Kinőtted a munkád? Ezek az intő jelek ide mutatnak!

Stumpf Bea
Írta: ,

Emlékszel rá, amikor először mentél a mostani irodádba? Amikor interjún voltál, amikor az első napokat töltötted bent és amikor még minden új volt számodra. Izgalmas feladatok, kihívások, ismeretlen arcok és számos megoldandó projekt várt rád. Mára azonban lehet, hogy minden rutinná és egyszerű ujjgyakorlattá vált számodra és nem tudod mihez kezdj. Lehet, hogy kinőtted az adott pozíciót vagy a munkát? Lássuk, milyen jelek árulkodnak erről!

Régóta hiányolod a kihívásokat Kép forrása: postris.com

Sok tényező kell ahhoz, hogy biztonságban érezd magad egy adott pozícióban. Kell az a tudás és rutin, amivel gyorsan és hatékonyan tudod kezelni a sürgős eseteket, de mindemellett kell az a folyamatos kiugrási lehetőség is, amitől nem unod meg a mókuskereket néhány hónap alatt.

Próbálj meg visszaemlékezni az utolsó pillanatra, amikor annyira motiváltnak érezted magad egy feladat hatására, hogy magadtól elkezdtél kutakodni, tovább bent maradtál vagy munkaidő után is az adott feladaton pörögtél, pedig már rég nem kellett volna és amikor ez az egész egyszerűen boldoggá tett.

Mikor is volt?

Nem kapsz építő kritikát Kép forrása: stephaniesterjovski.com

Mindenki szereti, ha dícsérik, ez nem is kérdés. A munkában azonban sosem árt, ha van valaki, aki nem csak azt veszi észre, amikor valahol jól teljesítesz, hanem akkor is ott van melletted és tol előre, amikor valamiben fejlődnöd kell.

Ez lehet egy kolléga, egy mentor vagy egy főnök, de mindenképp szükség van valakire, aki látja a hibáidat és hiányosságaidat és megpróbál segíteni ezek kijavításában.

Amikor ugyanis eljön az a pont, amikor úgy érzed, hogy te vagy a legjobb a munkahelyeden, az minden, csak nem motiváló.

Ilyenkor a döntés már rajtad áll, belenyugszol ebbe a kényelmes állapotba vagy bevállalod a kockázatot és húzol egyet tizenkilencre?