Így szeresd meg újra a munkádat

Írta: ,

Minden munkahely lehet unalmas néha, és lehet bármennyire jó állásod, előbb-utóbb elérsz egy olyan pontra, ahol már belefásulsz egy kicsit a dologba. Ha egyébként szereted a munkád, és nem akarsz váltani, vagy egyelőre nem is tudsz, van néhány tippünk, hogyan tanuld meg újra úgy élvezni, mint az elején!

Csinálj úgy, mintha új lennél! Kép forrása: grapedidit.com

1/4 Csinálj úgy, mintha új lennél!

Na persze ne mindent a főnöködtől kérdezgess, és ne is sétálgass fel-alá az irodában, mint aki nem tudja, hogy hol van a tárgyaló – inkább találj valami olyat, amit eddig nem sikerült elsajátítanod, mégis a munkád része.

Nem igazán tudsz több ember előtt beszélni? Kérj gyorstalpalót azoktól a kollégáidtól, akik nagyon ügyesen bánnak a szavakkal.

Sőt, az is segít, ha kicsit kiöltözöl – dobd el a kinyúlt macinacit, egy csinos ruhától megint úgy érzed majd magad, hogy érdemes bemenni a munkahelyedre.

Csinálj teljesen mást a szabadidődben Kép forrása: etsy.com

2/4 Csinálj teljesen mást a szabadidődben

Még akkor is, ha szereted a munkád – nem tudod minden nap a 8 órás alváson kívül folyton ugyanazt csinálni! Fontos, hogy olyan hobbid is legyen, ami szöges ellentéte annak, amit egyébként csinálsz.

Ha orvos vagy, menj el bokszolni, ha pénzügyben dolgozol, túrázz, ha amúgy meg túravezető vagy, kezdj el festeni. Minden tekintetben újat és teljesen mást kell keresned ahhoz, hogy fel tudj töltődni, és újult erővel vághass bele minden nap a munkádba.

Gondolj bele, mennyire lelombozó, ha hazaérve ugyanazzal kell foglalkoznod, amivel korábban tetted…

Változtasd meg a munkád! Kép forrása: zanita.com

3/4 Változtasd meg a munkád!

Persze nem arról beszélünk, hogy közöld a főnökkel: mától te teljesen mást fogsz csinálni. Sokkal inkább arról, hogy vedd a munkád azon részeit, amiket szeretsz, és csinálj abból többet, a kevésbé kedvelt részeket pedig próbáld minimálisra csökkenteni.

Ha nem szeretsz monoton módon e-mailekre válaszolgatni, akkor nevezz ki minden nap párszor tíz percet arra, hogy ezt a részét letudd a munkádnak, a többi időt pedig töltsd el azzal, amit igazán szeretsz. Így teljesen más lesz a munkameneted is, és a főnök is látja előbb-utóbb, hogy miben vagy igazán jó.

Kérdezd meg magadtól, mi hiányzik még Kép forrása: herzundblut.com

4/4 Kérdezd meg magadtól, mi hiányzik még

Valószínűleg nem véletlenül az a munkád, ami. Valaha szeretted, vagy legalábbis valamilyen aspektusát szeretted, és lelkesen vágtál bele az egészbe.

Kérdezd meg tehát magadtól, hogy mi az, ami még ezen kívül hiányzik – szeretnél egy nagyobb projektet, vagy több időt töltenél kiküldetéseken? Nagyobb felelősséget akarsz, vagy éppen azt, hogy vegyenek le a válladról egy keveset?

Bármi is az, kérj időpontot a főnöktől, és beszéld meg vele. Nem valószínű, hogy bármi problémája lesz azzal, ha egy picit belenyúlnál a munkamenetedbe – főleg akkor nem, ha pozitív változást hoz a munkádban!