Így szeresd meg újra a munkádat

Nagy Niki
Írta: ,

Minden munkahely lehet unalmas néha, és lehet bármennyire jó állásod, előbb-utóbb elérsz egy olyan pontra, ahol már belefásulsz egy kicsit a dologba. Ha egyébként szereted a munkád, és nem akarsz váltani, vagy egyelőre nem is tudsz, van néhány tippünk, hogyan tanuld meg újra úgy élvezni, mint az elején!

Csinálj úgy, mintha új lennél! Kép forrása: grapedidit.com

Na persze ne mindent a főnöködtől kérdezgess, és ne is sétálgass fel-alá az irodában, mint aki nem tudja, hogy hol van a tárgyaló – inkább találj valami olyat, amit eddig nem sikerült elsajátítanod, mégis a munkád része.

Nem igazán tudsz több ember előtt beszélni? Kérj gyorstalpalót azoktól a kollégáidtól, akik nagyon ügyesen bánnak a szavakkal.

Sőt, az is segít, ha kicsit kiöltözöl – dobd el a kinyúlt macinacit, egy csinos ruhától megint úgy érzed majd magad, hogy érdemes bemenni a munkahelyedre.

Csinálj teljesen mást a szabadidődben Kép forrása: etsy.com

Még akkor is, ha szereted a munkád – nem tudod minden nap a 8 órás alváson kívül folyton ugyanazt csinálni! Fontos, hogy olyan hobbid is legyen, ami szöges ellentéte annak, amit egyébként csinálsz.

Ha orvos vagy, menj el bokszolni, ha pénzügyben dolgozol, túrázz, ha amúgy meg túravezető vagy, kezdj el festeni. Minden tekintetben újat és teljesen mást kell keresned ahhoz, hogy fel tudj töltődni, és újult erővel vághass bele minden nap a munkádba.

Gondolj bele, mennyire lelombozó, ha hazaérve ugyanazzal kell foglalkoznod, amivel korábban tetted…