Így kérj fizetésemelést, hogy jó eséllyel meg is kapd

Írta: ,

Aki szerencsés, az szereti is a munkáját, de még az ő esetében is igaz, hogy végül is mégis csak pénzért dolgozik. A legtöbben a fizetésünkből élünk, ezért azon sincs semmi kivetnivaló, ha szeretnénk többet hazavinni a hó végén. De mire figyelj, ha fizetésemelésre készülsz?

Keresd meg a megfelelő embert!

1/5 Keresd meg a megfelelő embert!

Attól függően, hogy kisebb vagy nagyobb cégnél dolgozol, a fizetésedről a HR-es, vagy esetleg a közvetten felettesed dönthet.

Mindig a megfelelő emberhez kell fordulnod, és az is lehetséges, hogy miután a főnököddel megbeszélted a dolgot, és ő rábólintott a béremelésre, még egy kört kell futnod a munkaügyissel is.

Fontos, hogy kövesd a hivatalos utat és rangsort – ezzel nem csak kellemetlen helyzetektől kímélheted meg magadat, de attól is, hogy olyannál kilincselj a fizetésemelésért, akinek nincs hatalmában dönteni arról.

Az idő is fontos

2/5 Az idő is fontos

Természetes, hogy az ember azt szeretné, hogy minél gyakrabban gyarapodjon a fizetése, de azért háromhavonta csak egészen kivételes esetekben lehet magasabb bért kérni.

A megszokott az, hogy valakinek éves szinten emelkedik valamennyit a fizetése, de persze ez sem törvényszerű, azonban ha ennél rövidebb időn belül már kaptál fizetésemelést, akkor valószínűleg érdemes még várni, mielőtt újra kérnéd.

Kivéve, ha esetleg komolyan megváltozott a munkaköröd, esetleg egy valóban jelentős, a cég számára is hosszú távon jövedelmező projektet ütöttél nyélbe.

Kövesd a hivatalos utat

3/5 Kövesd a hivatalos utat

Volt már arról szó, hogy mennyire fontos, hogy a megfelelő embert keresd meg, de az is legalább ennyire mérvadó, hogy hogyan fordulsz hozzá.

Ha kis cég vagytok, és esetleg baráti, laza vagy családias a környezet, a fizetésemelés témáját akkor sem érdemes kávézás közben felhozni.

Úgy illik, hogy legalább egy e-mailben időpontot kérsz, és nyugodtan jelöld meg azt is, miről szeretnél beszélni, így lesz ideje a főnöködnek is átgondolni a dolgot, de itt még ne menj bele a részletekbe.

Egyszerűen csak bizonyosodj meg róla, hogy a főnököddel akkor ülhettek le beszélni a dologról, amikor neki is van ideje erre.

Legyen a tarsolyodban néhány indok!

4/5 Legyen a tarsolyodban néhány indok!

Készülj fel arra, hogy a főnököd meg fogja kérdezni, miért szeretnél fizetésemelést kapni.

Ez nem kukacoskodás a részéről, de ahogyan teneked is fontos a pénz, még akkor is, ha egyébként is szereted a munkádat, neki is az, még akkor is, ha meg van elégedve a munkáddal.

Készülj fel a válasszal: mondd el, mennyit tanultál, fejlődtél az elmúlt fizetésemelésed óta, mennyire hasznos tagja lettél a cégnek, milyen projekteket vittél végbe.

Ha a kérdés felkészületlenül ér, és még te magad sem tudod megmondani, miért is érdemelted ki a béremelést, akkor elég alacsony az esélye annak is, hogy megkapd.

Ne félj számokat mondani

5/5 Ne félj számokat mondani

Az is elképzelhető, hogy a főnököd megkérdezi, mégis mekkora összeggel lennél elégedett.

Ilyenkor célszerű nem taktikázni, hanem megmondani azt a reális összeget, amit indokoltnak érzel.

Sokak zavarba jönnek ettől, pedig semmi szégyellnivaló nincs a szám kimondásában. Most üzletről beszéltek, itt pedig a legjobb,ha mindenki nyílt kártyákkal játszik.

Nem érdemes magasabb összeget mondani, amiből aztán még alkudozhatsz, mert azt azért be kell látnod, hogy nem igazán vagy alkupozícióban.

Ha nemet is mondanak a kérésedre, sok mindent nem tehetsz, ezért jobb, ha már az elején őszinte vagy, és csak reménykedsz a legjobbakban.