A networking kulcsa: 4 lépésben a sikeres szakmai kapcsolatok felé

Stumpf Bea
Írta: ,
A networking kulcsa: 4 lépésben a sikeres szakmai kapcsolatok felé

Ha a karrieredet, a vállalkozásodat szeretnéd építeni vagy egyszerűen szeretnél bekerülni egy inspiráló társaságba, akkor új ismeretségekre is szükséged lesz. A szakmai kapcsolatépítés azonban nem mindig egyszerű! Az első és legfontosabb szabály például, hogy magadat add – de mire van még szükség? Lássuk!

Csak lazán Kép forrása: jessicagordonryan.com

A legjobb, ha az új kapcsolatok kialakítását megpróbálod személyesen intézni, azaz próbálj meg olyan eseményeken aktívan részt venni, ahol számodra fontos emberekkel találkozhatsz. Ez lehet egy szakmai konferencia, egy médiaesemény vagy egy business vacsora is.

Próbálj meg mindig úgy helyezkedni, hogy azok közelében legyél, akikkel mindenképp össze szeretnél ismerkedni. A lényeg, hogy légy laza és barátságos. Kezdd általános témákkal, egy-két bemelegítő kérdéssel, ne folyton magadról beszélj és figyelj a másikra!

Első benyomások Kép forrása: jessicagordonryan.com

Kezdheted egy rövid, frappáns mondattal, amivel megszólítod a célpontodat – például az adott előadásról, ha épp egy konferencián vagytok, de beszélgethettek az ebédről, vagy arról, hogy kinek melyik volt a nap legjobb része.

Az első találkozásnál nagyon fontosak a kezdeti benyomások, amit legjobban a metakommunikációddal tudsz befolyásolni, azaz légy nyitott, mosolyogj és add magad!

Fókuszban

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv