Így spórolhatsz ezreket havonta!

Kiss Tímea
Írta: ,
Így spórolhatsz ezreket havonta!
Gazdasági válság ide vagy oda, mindig jól jön, ha sikerül megtakarítanunk pár forintot. Íme, néhány tipp, amely segíthet megkímélni a pénztárcád! Néha azt sem tudod hova ment el a fizetésed? Hogy ezt elkerüld, kezdj el tudatosabban élni, rendszerezd a kiadásait, így sokkal jobban át fogod látni, hogy mire és mennyit költöttél.
Étkezés
A legtöbbet talán az élelmiszereken lehet spórolni, ilyenkor ne csak a nagy bevásárlásra gondolj, hanem vedd számításba azt is, hogy mennyit költesz el például a munkahelyi büfében, vagy, hogy milyen sűrűn látogatod a csoki- és a kávéautomatát.  
Ha felhagysz ezekkel a szokásaiddal, egy év alatt több tízezer forintot takaríthatsz meg. Esténként készíts pár szendvicset, amit másnap reggeli gyanánt magaddal vihetsz, illetve a kávét és az ebédet is otthonról vidd. 
Tippek a vásárláshoz
Mielőtt vásárolni indulsz, böngészd át a postaládádban talált szórólapokat, így tájékozódhatsz az akciókról és az árakat is összehasonlíthatod. Gondold át alaposan, hogy mi az, amire valóban szükséged van, majd írj egy listát ezekről. Ha célirányosan haladsz, nemcsak sokkal gyorsabban végzel a bevásárlással, hanem nehezebben is csábulsz el.
A szupermarketekben általában a drágább termékeket szemmagasságban helyezik el, nem véletlenül, mert így nagyobb eséllyel landolnak a kosaradban. Nézz alaposan körbe, mielőtt lekapnád az árut polcról, hátha van olcsóbb.
Ha már az árak összehasonlításánál tartunk, akkor azt se hagyd figyelmen kívül, hogy milyen áron mennyit kapsz, például egy fél literes ásványvíz majdnem ugyanannyiba kerül, mint a 1,5 literes, de ugyanez elmondható más háztartásbeli szerekről.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!