6 hiba, amit szinte minden pályakezdő elkövet a munkakeresés során

Írta: ,

Nemhogy friss pályakezdőként, de még tapasztalattal a hátad mögött sem könnyű olyan munkát találni, amit szívesen csinálsz, miközben szuper a közösség, és a fizetés is magas. Az iskolából kikerülve pedig pláne nem egyszerű, hiszen nehezebb összeraknod az önéletrajzod, és mivel még sosem voltál állásinterjún, könnyen elkövethetsz bizonyos hibákat. Most eláruljuk, mik azok a dolgok, amiket az egykor friss álláskeresők ma már másképp csinálnának, ha visszamehetnének az időben.

1/6 „Előbb keresnék munkát"

Egy kutatás szerint az emberek jelentős része úgy gondolja, hogy jobb lett volna, ha minél hamarabb elkezdik bújni az álláshirdetéseket. Sokan ugyanis addig várnak a keresgéléssel, míg kézben nem tartják a diplomájukat, sőt, ezt követően még egy kis időt is hagynak maguknak a pihenésre.

Azonban az álláskeresés sajnos nem úgy megy, hogy elkezded keresni a munkát, és pár napon belül már írod is alá a szerződést.

Az esetek többségében legalább egy hónap telik el, mire valakinek sikerül állást találnia, így érdemes már a diploma megkezdése előtt nem sokkal elküldeni egy-két helyre a papírod.

Természetesen azt tüntesd fel, hogy a közeljövőben lesz az államvizsgád, a félreértések elkerülése végett!

2/6 „Iskola közben gyakornokoskodnom kellett volna"

Sokan nem engedhetik meg maguknak, hogy kizárólag a tanulásra koncentráljanak, ezért a legtöbb diák kénytelen munkát vállalni iskola mellett. Akik viszont ezt nem tették meg (vagy egyáltalán nem dolgoztak a saját területükön), azok a későbbiekben ezt nagyon meg is bánták.

A legtöbb cégnél ugyanis nagy előnyt jelent, ha friss pályakezdőként mégis van némi tapasztalat a hátad mögött, már csak azért is, mert könnyebbé válik a betanításod is. Arról nem is beszélve, hogy már tudod, milyen másokkal együtt dolgozni, ami szintén pozitívum az interjúztató szemében.

Az sem baj, ha időhiány miatt nem tudsz állandó munkát vállalni a tanulás mellett, hiszen már az is hatalmas plusz, ha az iskolán belül kipróbálod magad bizonyos szakkörökön, kezdeményezéseken.

3/6 „Több munkára kellett volna jelentkeznem"

Zéró tapasztalattal könnyű azt gondolni, hogy az álláskeresés nem nehéz feladat, ezért sokan elkövetik azt a hibát, hogy egyszerre maximum egy vagy két helyre adják le a jelentkezésüket.

Nem szeretnének megállapodni egy olyan helyen, ami első ránézésre nem felel meg az elvárásaiknak, ezért akadnak olyanok is, akik csak a tökéletes hirdetésekre jelentkeznek.

Azonban sajnos a statisztikák azt mutatják, hogy fontos több helyre leadnod a jelentkezésed, mert nem valószínű, hogy azonnal meg is keresnek a legelső helyről.

4/6 „Jobb lett volna személyessé tenni az önéletrajzom"

Szintén gyakori hibafaktor, hogy az emberek az internetről töltenek le egy átlagos önéletrajzi mintát, beillesztik az adatokat, és ezt küldik el mindenhova.

A gond, hogy az interjúztató figyelmét nem kelti fel egy sablon, pláne akkor, ha a motivációs levél teljesen elmarad.

Az esélyeidet azzal növelheted legjobban, ha a motivációs levelet személyessé teszed, odafigyelsz a részletekre, és az önéletrajzodban sem hagyod ott azokat az információkat, amik az adott cég szempontjából teljesen irrelevánsak.

5/6 „Racionálisabban kellett volna keresgélnem"

Fontos, hogy küzdj a céljaidért, és legyenek álmaid, azonban sokan nagyon irracionális elképzelésekkel vágnak neki a munkapiacnak.

A kezdő álláshoz szinte mindig kezdő fizetés jár, a mai pályakezdő generáció viszont hajlamos úgy gondolni, hogy egy bizonyos fizetés alatt semmit sem szabad elvállalni.

Ha viszont nagyon magasak az elvárásaid, előbb-utóbb kénytelen leszel leadni belőlük, csakhogy ez azzal jár, hogy végül olyan lehetőséget szalasztasz el, ami a későbbiek folyamán előnyös lett volna.

6/6 „Többet kellett volna kérdeznem az interjún"

Ha még sosem voltál állásinterjún, könnyű elkövetni az alaphibákat, amik egy kis odafigyeléssel kiküszöbölhetőek lettek volna.

Az interjú végén a HR-es mindig megkérdezi, hogy van-e bármiféle kérdésed a pozícióval kapcsolatban, ha pedig rögtön közlöd, hogy nincs, az elég nagy rossz pont. A kérdésekkel ugyanis kifejezheted, hogy mennyire érdekel téged az adott cég és az állás, valamint a saját jövőbeli terveidet is kifejtheted.

Erre nagyon jó például egy olyan kérdés, amiben az előrelépési lehetőségekről érdeklődsz, jelezve, hogy hosszan tervezel maradni a cégnél.