6 hiba, amit szinte minden pályakezdő elkövet a munkakeresés során

Szirák Viki
Írta: ,
6 hiba, amit szinte minden pályakezdő elkövet a munkakeresés során

Kép forrása: unsplash

Nemhogy friss pályakezdőként, de még tapasztalattal a hátad mögött sem könnyű olyan munkát találni, amit szívesen csinálsz, miközben szuper a közösség, és a fizetés is magas. Az iskolából kikerülve pedig pláne nem egyszerű, hiszen nehezebb összeraknod az önéletrajzod, és mivel még sosem voltál állásinterjún, könnyen elkövethetsz bizonyos hibákat. Most eláruljuk, mik azok a dolgok, amiket az egykor friss álláskeresők ma már másképp csinálnának, ha visszamehetnének az időben.

Egy kutatás szerint az emberek jelentős része úgy gondolja, hogy jobb lett volna, ha minél hamarabb elkezdik bújni az álláshirdetéseket. Sokan ugyanis addig várnak a keresgéléssel, míg kézben nem tartják a diplomájukat, sőt, ezt követően még egy kis időt is hagynak maguknak a pihenésre.

Azonban az álláskeresés sajnos nem úgy megy, hogy elkezded keresni a munkát, és pár napon belül már írod is alá a szerződést.

Az esetek többségében legalább egy hónap telik el, mire valakinek sikerül állást találnia, így érdemes már a diploma megkezdése előtt nem sokkal elküldeni egy-két helyre a papírod.

Természetesen azt tüntesd fel, hogy a közeljövőben lesz az államvizsgád, a félreértések elkerülése végett!

Sokan nem engedhetik meg maguknak, hogy kizárólag a tanulásra koncentráljanak, ezért a legtöbb diák kénytelen munkát vállalni iskola mellett. Akik viszont ezt nem tették meg (vagy egyáltalán nem dolgoztak a saját területükön), azok a későbbiekben ezt nagyon meg is bánták.

A legtöbb cégnél ugyanis nagy előnyt jelent, ha friss pályakezdőként mégis van némi tapasztalat a hátad mögött, már csak azért is, mert könnyebbé válik a betanításod is. Arról nem is beszélve, hogy már tudod, milyen másokkal együtt dolgozni, ami szintén pozitívum az interjúztató szemében.

Az sem baj, ha időhiány miatt nem tudsz állandó munkát vállalni a tanulás mellett, hiszen már az is hatalmas plusz, ha az iskolán belül kipróbálod magad bizonyos szakkörökön, kezdeményezéseken.

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!