A karmád és a szerelmi életed – Ezért hallgass a lelked hangjára

A karmád és a szerelmi életed – Ezért hallgass a lelked hangjára

Címlap / Életmód / Ezotéria / A karmád és a szerelmi életed – Ezért hallgass a lelked hangjára

Párválasztás karmikusan

Mindig a férfi választ, sosem a nő – mármint normális esetben. A nő csak elfogadja a felkérést, megérezve, hogy együtt van dolguk az életben. Van olyan, hogy a nő nemet mond. A helyzet az, hogy akiket egymásnak rendelt a „karma”, azok előbb vagy utóbb egymásra találnak.

Ha ez utóbb történik, az azért van, mert a férfi vagy nő menekülni akar a sorsa elől, nincs felkészülve arra, hogy szembenézzen saját magával, tetteivel, azok következményeivel, akár előző életekbe nyúló múltjával, vagy épp a rá váró jövővel. A számos kerülőút és zsákutca után mindenki megtalálja a számára kijelölt utat.

Mi van akkor, ha letérsz az útról?

Úgy vélem, hogy aki letér a „karma” által – viszonylagosan – kiszabott útról, nem akarja megoldani a rá mért feladatot saját képességei szerint, az megkeseredik.

Ugyanis a „karma” kijelölt útja ott lesz folyamatosan, mint egy figyelmeztető jel, hogy rossz úton halad az illető. Ezt tehernek éli meg a személy, így nagy eséllyel nyomasztó lesz léte, nem találja helyét, pótcselekvéseket keres, depressziós, esetenként alkoholizmusba menekülő lehet.

A karmával kapcsolatban egy nagyon fontos dolgot érdemes megjegyezni: a „karma” útja mindig a boldogságba vezet. Akár ezen, akár másik úton jársz, mindegyik nehéz, vagy az lesz egy idő után. Akkor inkább válaszd azt, amelyik visz valahová.

Amikor mégis a nő választ

Azt mindenki tudja, hogy nincs annál kiábrándítóbb, mint amikor egy nő erőszakosan akar egy kapcsolatot. Ezeknek a nőknek van ugyan jó illatuk, megfelelő ruhájuk, viselkedési stílusuk a férfiak kiválasztásához, de nincs kisugárzásuk. Márpedig ez, a kisugárzás az, amit egy férfi megérez a nőn, ez alapján választ.

Az akarás elnyomja a kisugárzást. Ezért van az, hogy sok szép, okos nő van, marad egyedül, vagy csak futó kapcsolatai vannak.

Alapvetően a nő nem „vadászatra” teremtetett, hanem ,,szeretésre”. Semmi más dolga nincs a nőnek – párválasztás szempontjából – mint saját magát fejleszteni és tudatosan, higgadtan várnia, vágynia, hogy megérkezzen életébe a ,,Nagy Ő”.

A vágyak

Normális esetben a nő az után a férfi után vágyakozik, akivel közös a jövőjük. Ezeket a férfiakat nevezik úgy: Nagy Ő, lelki társ, igazi. Miután a két személy közös életbe, közös „karmába” kezd, újabb vágy támad fel a nőben: a gyermek iránti vágy. A férfi utáni vágya tiszteletté változik.

A férfi szerepe az lesz, hogy oltalmazza a nőt a világból jövő támadásoktól, a nő szerepe az lesz, hogy otthont biztosítson. A férfi biztonságot nyújtó viselkedése ébreszti fel a nőben a gyermek iránti vágyat. A gyermek megszületésével felbonthatatlan karmikus kötelék jön létre.

A félre siklott kapcsolatok

Az akarás, mint romboló tényező a már karmikusan jól kiválasztott pár esetén is romboló. Minden embernek, férfinak és nőnek is meg van a saját karmája. Amikor „egyesülnek”, lesz egy közös karmájuk. Ám ugyanúgy megmarad a saját karma is, mely idomul belesimul a közös karmába. Ha a kapcsolatban valamelyik fél saját „karmáját”, vágyait a közös karma fölé helyezi, akkor a kapcsolati egyensúly felborul.

Minél hosszabb ez a diszharmonikus állapot, a lélek annál inkább vágyik az egyensúlyra. Ilyenkor ,,kacsingat” ki valamelyik fél a kapcsolatból. Ezért hatékonyabb akarás helyett inkább a tolerancia, a higgadtság, a megértés, a másikra való odafigyelés.

A hűtlenség

Amikor valamelyik fél kifelé nézeget egy kapcsolatból, az intő jel, nem pedig tragédia, gerinctelenség, vagy nevezzük bárhogyan. Ezt az állapotot időben fel kell ismerni, és időben orvosolni kell, hiszen van az a pont, ahonnan már emberi lépték szerint szinte lehetetlenség a kapcsolatot helyrehozni. Ugyanis, ha már a diszharmónia elején nem tudtak semmit tenni a felek, miből gondoljuk, hogy ha nagy a baj, azzal meg tudnak küzdeni.

Tehát a hűtlenség – lelki, testi – nem a vég, hanem valaminek a kezdete, mégpedig a felismerésé: valamit rosszul csináltunk. Amint rájövünk a probléma lényegére, vissza lehet fordítani a dolgot, ám ha mégsem, akkor sincs itt a világ vége… ha tanultunk belőle.

VIDEO Így készülnek a kopásálló vörös ajkak karácsonyra

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!