Karanténban a család – Mit a teendő a gyerekekkel?

Karanténban a család – Mit a teendő a gyerekekkel?

Címlap / Életmód / Család / Karanténban a család – Mit a teendő a gyerekekkel?

A barátnőm ráadásul nem a tünetmentes betegek táborát erősítette, eléggé nehezen bírta az első pár napot. Eleinte próbáltak vigyázni, hogy ha lehet, apa ne kapja el, de valljuk be, ezt egy olyan háztartásban, ahol nincs még egy elszeparált, különálló lakás (külön konyhával, étkezővel, fürdővel), elég nehéz megoldani.  

Mivel egy anya nem lehet beteg (ezt mindenki tudja), a barátnőm sem tudott igazán elszeparálódni, volt dolga bőven. Többször beszéltünk telefonon, hogy mégis hogy bírják a bezártságot, de sosem panaszkodott. Nagyon sok szuper dologgal kötötte le a gyerekeket, így volt ideje pihenni is egy kicsit. 

Íme, ezek a kreatív ötletek segíthetnek átvészelni a karantént:

Lufitenisz

Minden gyerkőc kap egy-egy papírtányért, ez lesz az ütő. Néhány szép, színes, gömb alakú lufit fújjatok fel, és indulhat is a lufitenisz. Mindegy, hányan vannak a gyerekek, ezzel a játékkal sokáig kitart a jókedv.

Gyurmaparty

Az én gyerekeim imádnak gyurmázni, így javasoltam a barátnőmnek, hogy ők is próbálják ki a jól bevált házi gyurmareceptem. A mennyiség arányosan növelhető.

3 dl forró vízben feloldunk ételfestéket (ahány szín, annyiszor 3 dl forró víz), majd hozzáadunk a keverékhez 10 dkg nagyon apró szemű sót, 1 kávéskanál citromsavat, majd a végén apránként hozzákeverünk 20 dkg lisztet. Jól összegyúrjuk, és kész is. Ebből a keverékből aztán sok mindent lehet készíteni. A barátnőm gyerekei egy egész állatkertet csináltak.

VIDEO 6 dolog amit soha ne érints meg más házában

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást