Ha idén nem karácsonyozol a családdal – 4 dolog, amit nem szabad elfelejtened

Ha idén nem karácsonyozol a családdal – 4 dolog, amit nem szabad elfelejtened

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Ha idén nem karácsonyozol a családdal – 4 dolog, amit nem szabad elfelejtened / 2. oldal

3. Az otthonod nem egy ház

Ha azt mondjuk, az „otthonod”, biztosan te is arra a lakásra gondolsz vissza, ahol egykor felnőttél. Ahol gyerekként olyan sokat játszottál, rohangáltál, és rengeteg barátod volt. A hely, ahol mindig is biztonságban érezhetted magad; ha pedig karácsonykor valamiért nem lehetsz most ott, biztosan te is magányosabb vagy.

Azonban az otthonodat nem négy fal határozza meg, sem pedig egy helyrajzi szám. Ahogy felnősz, ez szép lassan egészen más jelentéssel ruházódik fel: az otthonod a környező embereken alapszik, a kapcsolataidon, és azon, aki lettél.

Úgyhogy még a többiek nélkül is érezheted magad igazán otthon a szezonban. Díszítsd ki a lakást, vegyél magadnak karácsonyfát, és ne zárkózz el az ünnepi hangulattól. Ha tényleg átadod magad ennek, meglátod, sokkal jobban fogod érezni magad még akkor is, ha a szentestét egyedül kell töltened.

4. Segíthetsz másoknak

A jótékonykodás tudja a legjobban feltölteni a szívet boldogsággal, ezért ha idén tudod, hogy a családod és barátok nélkül kell ünnepelned, vedd ki a részed ebből. Nagyon sok helyen fogadják szeretettel azokat, akik segítő kezet akarnak nyújtani a rászorulóknak, idén pedig te is egy lehetsz a jótékony emberek közül.

Nézz körül, a te városodban mivel készülnek a segítő szervezetek, és csatlakozz hozzájuk. Így nem csak társaságban töltheted az ünnepeket, de lelkileg sokkal jobban is fogod érezni magad, ha tudod, hogy jót cselekszel.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást