Ha idén nem karácsonyozol a családdal – 4 dolog, amit nem szabad elfelejtened

Ha idén nem karácsonyozol a családdal – 4 dolog, amit nem szabad elfelejtened

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Ha idén nem karácsonyozol a családdal – 4 dolog, amit nem szabad elfelejtened

A karácsony a szeretet ünnepe, ezt pedig mindenki otthon, a családjával szeretné tölteni. Előfordulhat azonban, hogy idén nem tudsz hazautazni hozzájuk. Ebben az esetben biztosan te is elkeseredsz; ezért is kell tudnod az alábbi négy dolgot, amitől egy kicsit jobban fogod érezni magad.

1. Nem csak a rokonaid alkotják a családodat

Karácsonykor nagyon sokan érzik magukat magányosnak. A rádióban szólnak az ünnepi dalok, a szerelmespárok kézenfogva sétálnak a plázákban ajándékok után kutatva – úgy tűnhet, mindenkinek van valakije, és mindenkit megszállt a karácsonyi hangulat. Miközben itt vagy te, akinek semmi kedve az egészhez, és a nap végén egyedül mész haza egy tábla csokival a szatyrodban. A legrosszabb pedig az, hogy már előre tudod: szenteste is ugyanez lesz a programod. Azonban ne feledd el, hogy a döntés a te kezedben van!

A családod nem csak a vérszerinti rokonaidból áll, hanem a jószándékú, megbízható barátaidból is. Néha ezek az emberek még közelebb állhatnak hozzád, mint a családtagjaid, hiszen számtalan közös élményen vagytok túl együtt.

Épp ezért, ha idén az ünnepek alatt van olyan ismerősöd, aki ugyancsak egyedül lesz, fogjatok össze, és karácsonyozzatok együtt! A szenteste így is lehet különleges.

istockphoto

2. A fizikai távolság nem jelent semmit

Meglehet, hogy több órányi utazás választ el téged a szeretteidtől, de egy valamit sose felejts el: hogy a fizikai távolság nem határozza meg azt, érzelmileg mennyire álltok egymáshoz közel. Attól, hogy nem vagy ott, még lélekben igenis velük vagy, és ezt éreztetheted is velük.

Szerencsére a modern világban már Skype-on keresztül kísérheted végig, mit csinálnak a többiek, telefonálhattok, de akár folyamatosan csetelhettek is egymással, így nem érzed azt, hogy kimaradsz valamiből.

A lényeg, hogy mutasd ki feléjük a szereteted, és semmiképp se gondold azt, hogy csak zavarod őket. Biztos, hogy ők is örülnek a jelenlétednek, még ha fizikailag nem is vagy ott velük az idei karácsonyon.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást