5 ordító jel, hogy a tested gyorsabban öregszik az átlagnál

5 ordító jel, hogy a tested gyorsabban öregszik az átlagnál

Címlap / Életmód / Egészség / 5 ordító jel, hogy a tested gyorsabban öregszik az átlagnál

1/5 Túl sok hajszálat veszítesz el

A hajhullás normális dolog, átlagosan napi 50-125 hajszálat veszítünk el a tevékenységeink során. Az viszont már egyáltalán nem utal jó dologra, ha a koponyád bizonyos részein több kopaszodó foltot találsz, és még kimondottan fiatal vagy.

Ha ehhez hozzátársul, hogy itt-ott a karodon, lábadon vagy egyéb területeken is elkezdenek kihullani a szőrszálak, sőt, akár a szempilláid is, az sajnos arra utal, hogy gyorsabban öregszik a tested, mint hitted! A megfelelő higiéniai termékek, omega-3 zsírsavas étkezés és a napfénytől való védelem segít lelassítani a folyamatot.

Haj fésülés, hajhullás
istockphoto

2/5 Lassan gyógyulnak a sérüléseid

Az egyik legnagyobb, és egyben leginkább figyelmen kívül hagyott jele a korai öregedésnek, hogy a testeden lévő sérülések, lila foltok sokkal lassabban gyógyulnak be, mint kellene.

Az emberi test legnagyobb szerve a bőr, és ennek elképesztő képessége van arra, hogy önmagát gyorsan begyógyítsa.

Ha viszont a sérüléseid túl hosszú idő alatt gyógyulnak be, és még egy szimpla kis zúzódás is hetekig ott van a lábadon, az azt jelenti, hogy valami nem stimmel a szervezetedben.

3/5 Túl hamar ráncosodik a bőröd

A bőröregedés és az ereszkedés valamikor 25 éves korod után kezdődik meg, de bizonyos faktorok miatt előbb is sor kerülhet rá.

A legjobban abból láthatod, hogy nálad korábban beindult ez a folyamat, ha összehasonlítod a bőröd a veled egykorú nőkével: a te arcod ráncosabb, a nyakadnál is megereszkedett a bőr, és sokkal szárazabb is?

Ha emellett pigmentált foltok is megjelentek a karodon, lábadon, az az endokrin rendszeredben utal problémára. A hormonális gondok mellett viszont a nem megfelelő életmód is szerepet játszik ebben: a naptej elhagyása, kiegyensúlyozatlan diéta és nagy stressz mind rontják a bőröd minőségét.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást