Haj / Stílus

Így védd a hajadat a nyár káros hatásaitól: napfény, klóros víz – egy fodrász tippjei

Így védd a hajadat a nyár káros hatásaitól: napfény, klóros víz – egy fodrász tippjei

Nyaralás és napozás során a legtöbben csak a bőrük védelmére figyelnek oda, a hajukat viszont nem készítik fel kellőképpen az UV-sugarak, vagy a klóros és sós víz negatív hatásaival szemben. Pedig ekkor teljesen más igénybevételnek van kitéve a sörényed, mint a hétköznapokban, sokkal szárazabb lehet néhány óra múlva. Ezáltal teljesen más termékeket is igényel, hogy védd, tisztítsd és ápold. Norbi elárulja, milyen termékeket érdemes használnod, hogy nyáron is selymes és fénylő maradjon a hajad!

A víz negatív hatásai

A klóros víz nemcsak szárítja a hajadat, de a színének is kifejezetten rosszat tesz. A tengervíz azon túl, hogy a legtöbb esetben szépen formázza a tincseket és egy kicsit is hullámos haj szépen össze tud tőle ugrani, árt is a fürtöknek, mert magas a só-, és egyéb ásványianyag-tartalma (pl. többek között magnéziumot, kalciumot és káliumot is tartalmaz). Ezeken kívül mesterséges eredetű szennyeződéseket is találni benne, melyek szintén károsíthatják a hajat. 

Azért fontos, hogy minden nap hajat moss nyaralás során, mert ha az amúgy is víztől kiszáradt hajjal még napozol is, akkor tovább szárítod, ezáltal sokkal könnyebben sérül és nehezen kezelhetőbb lesz. 

mondja norbi.

Vannak kifejezetten erre az időszakra kifejlesztett nyári termékcsaládok, amik általában 2-3 termékből állnak. Ezeknek a kombinációja jelent teljes védelmet a nappal, a klórral és a tengervízzel szemben is. 

Filip Filkovic Philatz/unsplash.com

Mi a helyzet a nappal?

Az UV-sugarakkal szemben ugyanolyan rendszerességgel érdemes védeni a hajadat, mint ahogy a naptejet használod a bőrödre.

Arra érdemes figyelned, hogy ezek a termékek ne tartalmazzanak parabéneket, PEG-et és ásványi olajokat, ezek ugyanis rossz hatással vannak a hajra.

Erre leginkább olyan terméket javasol Norbi, ami spray vagy olaj formában kapható és kifejezetten UV-védő hatással rendelkezik. Ezeknél a termékeknél szempont, hogy amellett, hogy védi a hőtől és hidratálja a hajat, azt is olvasd el, hogy véd-e UV-A és UV-B sugarak ellen is. Így biztosra mehetsz. Érdemes őket napozás előtt, majd a napozás során óránként ismételve és hajmosás után is használni. 

Hajmosásnál fontos, hogy olyan sampont válassz, ami gyengéden tisztítja a hajat, de erőteljesen el tudja távolítani a klór és tengeri só maradványait. Ezek a samponok hidratálják, újjáépítik és védik is a frizurádat a naptól. 

tette hozzá norbi.

Ha már megtörtént a baj, akkor hajfiatalító és szerkezetmegújító kezelést kérhetsz a fodrászodtól, vagy otthon elkezdheted ápolni a frizurádat egy napozás utáni pakolással. Ez nem csak hidratálja, puhává és fényessé varázsolja a hajadat, de a nap által okozott károsodást is képes orvosolni.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást