Január 11-17.: Make-up Börze, űrkiállítás, és slam poetry is vár a jövő hét programjai között!

Január 11-17.: Make-up Börze, űrkiállítás, és slam poetry is vár a jövő hét programjai között!

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Január 11-17.: Make-up Börze, űrkiállítás, és slam poetry is vár a jövő hét programjai között!

Ahogy már egy korábbi cikkünkben is írtuk, az év eleji depresszió leküzdésének egyik legjobb módszere, ha kimozdulsz! A négy fal között valószínűleg csak jobban befordulsz, pláne, hogy már délután 5-kor sötét van… Úgyhogy szedd össze magad és a barátaid, és vegyétek a nyakatokba a várost! Készítettünk egy listát arról, hova is érdemes ellátogatni ezen a héten!

HÉTFŐ – január 11.

Make-up Börze – Kossuth Lajos utca 4.

Szeretnél minőségi sminkeszközökhöz baráti áron hozzájutni? Akkor itt a remek lehetőség, hiszen a make-up börzén áron alul vásárolhatod meg őket! A 20 kiállító az alig vagy egyáltalán nem használt sminkcuccait bocsátja áruba, melyek között kedvedre válogathatsz. Vidd el a barátnőidet is!

Barangolások Új-Zélandon – Jókai Mór Művelődési Központ

A backpacker.hu-t már te is ismerheted a közösségi oldalakról: egy magyar lány hátizsákkal utazza körbe a világot, és erről rengeteg érdekes, izgalmas és hajmeresztő élménybeszámolót ír a blogjában. Most tőle hallgathatsz meg egy újabb előadást, melynek a témája ezúttal Új-Zéland lesz! Ha máshogy nem, hát képzeletben kalandozz el itthonról!

KEDD – január 12.

Könyvkötő workshop és papírmárványozás – Corvin Rajziskola

Érdekelnek a kreatív, kézügyességi feladatok? Vagy csupán vonz a szépség? Esetleg érdekel a grafika? Ha valamelyik kérdésre igen volt a válaszod, akkor látogass el a Corvin Rajziskolába, ahol különböző tradicionális japán díszítőtechnikákat sajátíthatsz el: ismerd meg a papírmárványozás fortélyait, tervezz egyedi könyvborítót, vagy egy saját naplót, sketchbookot! Ne mulaszd el az előzetes regisztrációt!

A meseillusztráció elmélete és gyakorlata – Corvin Rajziskola

Az előbbi program mellett ezen a délutánon megismerkedhetsz azzal is, hogyan épül fel egy klasszikus meseillusztráció! Itt megtudhatod, hogyan is lehet egy dramaturgiát képekben elmesélni, és elkészítheted a saját meseillusztrációdat!

SZERDA – január 13.

Gyógyító festőnövények – Hagyományok Háza

Érdekelnek a tradicionális kézműves dolgok? Szereted a festészetet, és te is kipróbálnád magad benne? Érdeklődsz a hagyományos gyógymódok iránt? Ezen a délutánon Páll Etelka, a székely festékesek újraalkotója arról fog mesélni a Hagyományok Házában, hogy a legtöbb festésre használt növény hogyan alkalmazható gyógynövényként is, így betekintést nyerhetsz kicsit a népi gyógyászat rejtelmeibe!

Willany Leó Improvizációs Táncszínház – G3 Klub

Ha szívesen részt vennél egy improvizatív művészeti esten, akkor töltsd a szerda estét a G3-ban, ahol a Grecsó Zoltán által létrehozott improvizációs táncszínház, a Willany Leó újabb produkcióját nézheted meg! Az egy téma köré épült táncos esemény a bennfentesség érzésével kecsegtet, ráadásul a hangulatot tovább fokozza a táncosokat kísérő zenekar is!

CSÜTÖRTÖK – január 14.

Gourmand feat. Kemény Zsófi és Simon Márton – koncert és slam – Corvin Club

Ha szereted a zenét és a slam poetry-t, akkor csütörtökön irány a Corvin Club!

Itt a más-más zenei háttérrel rendelkező képzett zenészektől kezdve az improvicázión át a slam poetry-ig mindent megtalálsz!

Igazi kortárs művészeti csemege!

PÉNTEK – január 15.

Gateway to Space – Űrkiállítás 2016 – Millenáris

Ki ne vonzódna legalább egy kicsit az űrhöz? Ez a téma mindenkit lázba hoz, éppen ezért nem hagyhatod ki a Millenáris most nyíló űrkiállítását, ahol a NASA és a Rocket Center betekintést enged az űrkutatások világába, egészen a kezdetektől! 100 olyan gyűjteményi darabot láthatsz majd, ami le fog nyűgözni: többek között holdkőzeteket, űrszkafandereket, rakétákat és űrkapszulákat, sőt még beülhetsz egy űrhajó próbafülkéjébe is!

LOVEBUG VINTAGE WINTER SALE! ÓRIÁSI LEÉRTÉKELÉS!

Imádod a vintage ruhákat? Mi megértjük a szenvedélyedet, ezért megsúgjuk: pénteken óriási leértékelés vár a LoveBug Vintage-ben! Bundák, zakók, dzsekik, csizmák, antik ékszerek, oversize és skinny cuccok, farmerek, bársony, és minden mennyiségben bőr – mindez stílusosan pezsgőzés kíséretében!

SZOMBAT – január 16.

Wenckheim-palota alias Fővárosi Szabó Ervin könyvtár – barangolás

Tudtad, hogy a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár igazából egy palotaépület? És azt, hogy eredetileg egy főúri magánrezidencia volt? Hasonló izgalmas érdekességeket tudhatsz meg, ha részt veszel a Barangoló Baráti Kör Palotanegyedben megszervezett sétáján! Nemcsak a palotához tartozó három épület, hanem a környező utcák, terek történetével is megismerkedhetsz! Siess a regisztrációval!

Alföldi Róbert fotógyűjteménye a Mai Manó Házban

Hallottál már arról, hogy Alföldi Róbert saját fotógyűjteménnyel rendelkezik? Nem is akármilyennel, hiszen a szisztematikusan és érzékenyen válogatott képek a magyar neoavantgárd fotó– és képzőművészek legfontosabb darabjait alkotják! Eddig nem látott, elkallódott képeket, és nemzetközi viszonylatban is reprezentatív műveket láthatsz a Mai Manó kiállításán!

VASÁRNAP – január 17.

Ennio Morricone The 60 Years of Music Tour – Live in Budapest – Papp László Sportaréna

A nemzetközileg elismert olasz filmzeneszerző, Ennio Morricone lép ezúttal a Sportaréna színpadára, hogy magával repítsen egy varázslatos világba, ahol olyan klasszikus filmek zeneműveit hallgathatod meg élőben, mint a Volt egyszer egy vadnyugat, az Aki legyőzte Al Caponét, vagy A Jó, a Rossz és a Csúf!

A – jó értelemben vett – hidegrázás garantált!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást