Január 2. – 8.: Kezdd az évet szuper programokkal!

Január 2. – 8.: Kezdd az évet szuper programokkal!

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Január 2. – 8.: Kezdd az évet szuper programokkal!

Véget ért az ünnepi időszak – de miért térnél vissza a szürke hétköznapokhoz? Január első hetében is rengeteg izgalmas programot ajánlunk – köztük néhány igazi különlegességet is, hogy az újév egyben új kaland is legyen számodra.

Hétfő – január 2.

Kezd a januárt valami különlegessel!

A klasszikus indiai zenét játszó, 25 éves Calcutta Trió bejárta a világot, és még zenéjük szülőhazájában, Indiában is elismerik őket!

A Marczibányi Téri Művelődési Központban minden hónap első hétfőjén indiai zeneklubot tartanak, így ha megtetszenek, havonta visszatérhetsz hozzájuk!

Kedd – január 3.

Igen, az esemény szervezője szerint ez teljesen komoly! A Facebook-on már több ezren jelezték, hogy benne lennének január elején egy nagy, közös üvöltésben, hogy kiadják magukból a 2016-ban felgyülemlett stresszt. A tavalyi év az emberek többsége szerint borzalmas volt – felejtsd el egy hatalmas üvöltéssel, és lépj tovább!

A balkáni zene királya, Boban Markovic és zenekara évek óta a Müpában kezdi magyarországi koncertévadját – idén sincs ez másként! A szokatlan helyszín miatt az általános tombolás helyett visszafogottabb koncertre számíthatsz – bár így is nehéz lesz megállnod, hogy ne perdülj táncra!

Szerda – január 4.

Januárban is folytatódik a Műcsarnok Filmklub, ahol most egy ritkán látható Fellini-filmet vetítenek. Az És a hajó megy magáról a moziról szól, a mester utánozhatatlan, szürreális és lényeglátó stílusában. A filmről Hábetler András operaénekes tart előadást.

A magyar könnyűzenei élet megkerülhetetlen alakja, a 25 éves Quimby jótékonysági koncertet ad a szintén 25 éves Magyar Hospice Alapítvány javára – így zárják a jubileumi koncertsorozatukat. Támogasd te is ezt a nemes ügyet! Sosem volt még kellemesebb a jótékonykodás, hiszen egy szuper élményt kaphatsz érte cserébe.

Csütörtök – január 5.

A záhonyi származású, saját megfogalmazásuk szerint greengrasst játszó ZUP, azaz Muzsik és Volkova a Gólyában ad koncertet, előzenekarként Gressai Ferdinánd szólózik.

Igazi kis alter eseménynek ígérkezik a testvérpár koncertje, ráadásul becsületkasszás!

Péntek – január 6.

A nagy érdeklődésre tekintettel már a harmadik vetítést tartják (a tervezett egy helyett) Nick Cave 3D-s dokumentumfilmjéből az Urániában.

A One More Time with Feeling a zenész legújabb albumának felvételét mutatja be, amit beárnyékolt fia váratlan, tragikus halála.

Ha eddig lemaradtál a filmről, ez az utolsó alkalom pótolni!

Szombat – január 7.

Megfogadtad, hogy idén többet fogsz sportolni? Itt a tökéletes alkalom megtenni az első lépéseket: a 4,5 kilométeres futás a Népliget útjain és ösvényein halad, a részvétel pedig ingyenes. A bevállalósabbakat malacos jelmezben várják, úgyhogy a jó hangulat garantált!

A japán Ghibli stúdió (Chirio Szellemországban, A vándorló palota) legújabb, Cannes-ban is díjazott egészestés filmje hamarosan debütál a mozikban, de a Toldi Moziban már a premier előtt megnézheted! A vörös teknős egy trópusi szigeten játszódik, ahol egy férfi hajótörést szenved – az élet körforgását bemutató film különlegessége, hogy nincsenek benne párbeszédek.

Vasárnap – január 8.

Az újév arra is jó alkalom, hogy alaposan átnézd a cuccaid, és továbbadd, amit már úgysem használsz!

A Müszi csereberéjének különlegessége, hogy nemcsak ruhákat, cipőket és kiegészítőket, de könyveket, sőt, szobanövényeket is hozhatsz!

Ráadásul a megmaradt dolgokat rászorulóknak juttatják el.

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást