Ez a puding egy valóságos csokoládé mennyország!
„Az eredeti ötlet egy barátomé, Bené, a Monte főszakácsáé, de én megváltoztattam egy kicsit, hogy könnyebben elkészíthető legyen.”
Hozzávalók:
455g jó minőségű csokoládé (min. 70% kakaó),
50 ml forró espresszó vagy valamilyen erős kávé,
125 g vaj,
6 tojás, fehérje és sárgája különválasztva
200 g cukor,
100 g aprított mandula,
100 g liszt,
1 kisebb maréknyi darált mogyoró
Elkészítése: Olvassz meg 125g csokoládét kávéval keverve, majd öntsd bele egy kis fagyasztó edénykébe (jégkocka formálóba) és tedd be a mélyhűtőbe és hagyd ott, ameddig meg nem fagy teljesen.
Vegyél elő 6 kicsi 7-8 centis cukrászgyűrűt (sütőforma), kapucsínó pohárkákat és kend ki a belsejüket vajjal. Ezeket tedd be a hűtőbe, ameddig elkészíted a krémet.
Olvaszd meg a maradék csokoládét egy edényben fővő víz fölött, majd egy külön edényben keverd össze a tojás fehérjét és a cukrot egy habverővel, és addig keverd (verd fel), ameddig teljesen meg nem keményszik.
Öntsd a sárgáját bele a behűtött vajas-csokis keverékbe majd tegyél bele mandulát és lisztet. Majd a tojáshabot keverd össze ezzel a krémmel, nagyon óvatosan.
Szükséges a sütő előmelegítése 190ºC fokra.
Vedd ki a hűtőből a kapucsínós pohárkákat és tegyél mindegyikbe néhány kiskanálnyi krémet, majd tegyél mindegyikbe egy-egy kocka fagyasztott csokis-kávét.
Majd ismét tegyél rá krémet, hogy ezeket a fagyasztott csokis-kávé kockákat belepje teljesen. Süsd vagy 18–20 percet az előmelegített sütőben, majd óvatosan vedd ki a csészécskékből, ameddig még forró.
Szórd meg egy kis mogyoróval és máris lehet fogyasztani.