Jamie sajátos brokkolisalátja tuti sikert arat..és nem csak a lányoknál.
Hozzávalók
– 2 nagy fej brokkoli
– 8 vastagabb szelet legjobb minőségű bacon
– oliva olaj
– 3 piros paradicsom félbevágva majd felszeletelve
– egy kis csokor metélőhagyma, felkockázva, a virágait tegyük félre
Az öntethez
– 2-3 gerezd fokhagyma, paszírozva
– 2 teáskanál dizsoni mustár
– 6 evőkanál extra szűz oliva olaj
– 2 evőkanál fehér bor
– só, frissen őrölt bors
Elkészítés
Mossuk meg a brokkolit, bontsuk szét és vágjuk kis darabokra. A száraz részeket vágjuk ki, hiszen most adjuk meg a saláta esztétikáját.
Főzzük meg 1 perc alatt lobogó sós vizben a brokkolidarabokat, pont elég idő a puhulásra és arra hogy megőrizze a vitaminokat. Öntsük le a vizet róla, majd öntsük a brokkolit egy tiszta törlőkendőre, és itassuk le róla a vizet.
Ez azért fontos, hogy a brokkoli kellőképpen átvehesse az öntet zamatát.
Tegyük a brokkolit egy edénybe, pirítsuk meg a bacont, majd tegyük a brokkoli fölé. A szalonna után maradt zsiradékot az öntethez még hozzáönthetjük.
Az öntet összes összetevőjét beletesszük egy keverőtálba és jól összekeverjük. Adjuk a brokkolihoz a paradicsomot, metélőhagymát.
Öntsük rá az öntetet, keverjük össze és kóstoljunk. Ha van metélőhagyma virágunk tálaláskor díszítsünk vele.
Azonnal tálaljuk. Magában is kitűnő, de tálalhatjuk bármilyen grillezett vagy sült hússal vagy hallal.
Tipp: Adhatunk a salátához feta sajtot, vagy apró darabokra vágott friss csípős paprikát. A különböző színű kis paradicsomok nagyszerűen mennek hozzá és jól mutatnak.