Francia rakott burgonya
A francia rakott burgonya elveiben hasonlít a magyarra, de egészen más ízvilág, krémesebb, szószban gazdagabb. A mártáshoz bacont és apróra vágott hagymát kell összepirítanod, majd elkeverned a serpenyőben egy kevés liszttel.
Keverj össze fél liter tejet, 2,5 dl főzőtejszínt, ízesítsd szerecsendióval, majd ezzel öntsd fel a baconos hagymát, és főzd, amíg kicsit besűrűsödik. Kivajazott, kilisztezett tálba halmozd az egészben főtt, karikára vágott burgonyaszeleteket, és locsold meg őket a hagymás mártással, majd az egészet borítsd be reszelt sajttal, mielőtt a sütőbe teszed. Köretnek, főételnek is mennyei!
Keverj össze fél liter tejet, 2,5 dl főzőtejszínt, ízesítsd szerecsendióval, majd ezzel öntsd fel a baconos hagymát, és főzd, amíg kicsit besűrűsödik. Kivajazott, kilisztezett tálba halmozd az egészben főtt, karikára vágott burgonyaszeleteket, és locsold meg őket a hagymás mártással, majd az egészet borítsd be reszelt sajttal, mielőtt a sütőbe teszed. Köretnek, főételnek is mennyei!
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!