Quiche
Egy „kis” szójátékot kötelező megejteni az előkészületek közben, de ha ezt kiadtátok magatokból, akkor végre lehet az ízekre figyelni, hiszen megérdemlik.
A quiche tésztájához 20 dkg lisztet keverj egy egy csipet sóval, 10 dkg vajjal, és néhány evőkanál vízzel, amíg gyúrható tésztát nem kapsz.
20 percig pihentesd hűtőben, majd nyújtsd egy tortaformába úgy, hogy túllógjon a peremén, és tedd még 15 percre hűtőbe.
A megszúrkált tésztát 10-15 percig süsd 200 fokos sütőben, közben készíts ízlés szerint tölteléket, például egy póréhagymás, baconos, tejszínes ragut. Töltsd a tésztába, szórd meg reszelt sajttal (legjobb a permezán!), és tedd vissza a sütőbe, amíg a sajt aranybarna lesz.
A quiche tésztájához 20 dkg lisztet keverj egy egy csipet sóval, 10 dkg vajjal, és néhány evőkanál vízzel, amíg gyúrható tésztát nem kapsz.
20 percig pihentesd hűtőben, majd nyújtsd egy tortaformába úgy, hogy túllógjon a peremén, és tedd még 15 percre hűtőbe.
A megszúrkált tésztát 10-15 percig süsd 200 fokos sütőben, közben készíts ízlés szerint tölteléket, például egy póréhagymás, baconos, tejszínes ragut. Töltsd a tésztába, szórd meg reszelt sajttal (legjobb a permezán!), és tedd vissza a sütőbe, amíg a sajt aranybarna lesz.
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!