Miért nehéz felismerni saját irigységünket és mit akar általa üzenni tudatalattink?

Miért nehéz felismerni saját irigységünket és mit akar általa üzenni tudatalattink?

Címlap / Életmód / Lélek / Miért nehéz felismerni saját irigységünket és mit akar általa üzenni tudatalattink?

Légy őszinte önmagaddal!

Semmi baj, ha másnak nem teregeted ki a szennyest, esetleg csak olyannak, aki feltétlen bizalmadat élvezi, de magaddal mindig légy rendíthetetlenül őszinte. Az irigység gyakran alattomos módon bújik meg az elménkben és a legkülönfélébb módon képes megnyilvánulni. Az önmagad felé támasztott őszinteség, viszont segít közel kerülni az érzéshez és általa az  elengedése is könnyebb lesz. Irigység legtöbbször a saját hiányaink miatt alakulhat ki bennünk.

Az élet pikantériája, hogy általában mindig olyan személyek vesznek körül, akik szembesítenek ezekkel, esetleg napi szinten a képünkbe nyomják, hogy mi az, amiből mi hiányt szenvedünk.

Mondhatnánk, hogy egy érzelmileg érett felnőttből nem tud kiváltani senki hasonló érzéseket, azonban ez nem fedné a valóságot. Az irigység még a legjobbakkal is megesik, legyen bármilyen példaértékű is az élete. Sokan viszont azt az utat választják, hogy hanyagolják azt az illetőt, aki efféle tükröt tart eléjük, esetleg rossz viszonyt ápolnak vele, vagy a háta mögött terjesztenek valótlant, megpróbálva lefokozni azt, akinek az ő szemükben több jutott. De ez is csak egy újabb bizonyíték a hiányosságaira. Nem tökéletesnek kell lennünk, pusztán őszintének önmagunkhoz. Ez pedig azzal jár, hogy felismerve az irigységet, elkezdünk dolgozni rajta és ezzel beindíthatunk egy gyógyító folyamatot.

Az átok megtörhető

Az irigység mérgező dolog. Legfőképp azért, mert megfoszt attól, hogy a jelenben élj és örülj annak, amid van. Az igazság az, hogy mindenki találna szebb és jobb sorsot a sajátjánál, de teljesen felesleges a másikkal foglalkozni, hiszen nem az visz előre. Az átok megtöréséhez vezető első lépés (miután felismerted az érzést), az elfogadás. El kell fogadnod a jelenlegi élethelyzetedet és tudatosítanod magadban, hogy minden csak pillanatnyi állapot, amin bármikor tudsz változtatni.

Bár irigynek lenni és a rossz sorsot okolni egyszerűbb, ez inkább vezet egy megkeseredett élethez, mint boldogsághoz. Azt sem árt tisztázni magadban, hogy nem feltétlen minden arany, ami fénylik, vagyis még annak az életében is lehet megannyi probléma, akinek kívülről oly tökéletesnek tűnik az élete.

Yan Krukov/pexels.com

Jim Carrey mondta egyszer, hogy egy napra mindenkivel megízleltetné a világhírű népszerűséget és minden velejáróját, mert utána garantáltan senki nem akarna híres lenni.

Soha ne felejtsd el, hogy mindenki életéből csak egy szeletet látsz. Lehet, hogy nagyon kívánatos szelet, de akkor is csak a töredéke a teljes képnek. Nem lenne felemelő érzés azt mondanod magadnak, hogy te is képes vagy megteremteni azt az életet, amire esetleg vágysz?

Persze jó, ha a realitás talaján maradunk, mert nyilván el kell fogadni a tényt, hogy nem fog mindenki nyerni a lottón, de a saját életéből bárki kihozhatja a maximumot. Legfontosabb üzenete az irigységnek a vágyaid. Szinte arcon csap, hogy mi az, amire olyan mélyen vágysz, de talán mégsem teszel érte eleget. Legyen ez tárgyi, vagy egészen személyes dolog, a kulcs mindig a te kezedben van és te tudsz érte tenni a legtöbbet.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást