Az inzulinrezisztencia drámaian megnöveli az esélyedet a cukorbetegség kialakulására – ennek diagnosztizálása egy korai jele lehet annak, hogy ha nem vigyázol, diabéteszes lehetsz. De mit (t)ehetsz azért, hogy csökkentsd a cukorbetegség kialakulásának esélyét?
Többek között figyelj a táplálkozásodra – ezeket az egészséges ételeket edd akkor, ha nem akarod szabotálni a diétádat, és szeretnél jót tenni a testeddel.
4/6 Teljes kiőrlésű gabonafélék
A teljes kiőrlésű gabonafélék kifejezetten hasznosak az inzulinrezisztenciával küzdők számára: tele vannak rosttal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal, ráadásul a szervezet lassan emészti őket, ami lassú vércukoremelkedést is jelent. Ez az IR-eseknek elengedhetetlen. Sokak között terjed az a téveszme, hogy a szénhidrátok teljes kerülése segíthet megelőzni a cukorbetegséget, de ez nem igaz: a teljes kiőrlésű, egészséges változatok igenis hasznosak lehetnek, hiszen a szervezetnek szüksége van rájuk.
A mennyiségre és a minőségre viszont érdemes figyelni. Főleg akkor teszel jót a szervezeteddel, ha nem magában fogyasztod őket, hanem fehérjével és jó fajta zsírokkal – így megelőzöd a vércukrod hirtelen emelkedését és esését.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!