Az inzulinrezisztencia drámaian megnöveli az esélyedet a cukorbetegség kialakulására – ennek diagnosztizálása egy korai jele lehet annak, hogy ha nem vigyázol, diabéteszes lehetsz. De mit (t)ehetsz azért, hogy csökkentsd a cukorbetegség kialakulásának esélyét?
Többek között figyelj a táplálkozásodra – ezeket az egészséges ételeket edd akkor, ha nem akarod szabotálni a diétádat, és szeretnél jót tenni a testeddel.
3/6 Tejtermékek
A tejtermékek elsősorban kalciumtartalmuk miatt egészségesek, amelyek a csontjaid és fogaid egészségéhez fontosak. Viszont érdemes figyelni arra, hogy zsírtartalmuk ne legyen túl magas, ugyanis az állati zsírok összeköthetők az inzulinrezisztencia kialakulásával.
Ma már tudjuk, hogy a tejtermékekre sokaknál különböző érzékenységek alakultak ki, így ezt mindenképp tisztázd, mielőtt bevonod az állati tejeket a mindennapjaidba. Laktózérzékenységre szerencsére már rengeteg féle termék kapható, de ha esetleg az IR mellett tejfehérje érzékenységed is van, érdemes áttérned egyszerűen a növényi tejtermékekre, mint a mandulaital, rizsital, szójajoghurt, esetleg vegán sajt.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!