Otthon / Szórakozás

Az internet veszélyei: Ezért ne készíts kihívó fotókat magadról!

Az internet veszélyei: Ezért ne készíts kihívó fotókat magadról!

Szexi, erotikus fotókat csináltatni nem is olyan régen még egészen meglepő és bizalmas dolognak számított, hiszen sokan kiváltságos meglepetésként adták szerelmüknek egy nagyobb ünnepre. Ezzel szemben ma már mindenhonnan az erotika sugárzik felénk: a tévéből, az újságokból, a reklámokból, a közösségi oldalakról…

Amikor jó az ilyen fotózás

Olykor a terápia része is lehet a fotózás azoknál, akik testképzavarral küszködnek, esetleg egy nagyobb átalakulás megkoronázásaként tekintenek a képekre. Ilyenkor nem probléma, ha készülnek rólad erotikus fotók, hiszen egyrészt jó szembesülni azzal, hogy megfelelő beállítással, sminkkel és frizurával bőségesen vagy olyan jó nő, mint a címlapmodellek.
Másrészt pedig pár év múlva jó lesz majd visszaemlékezni, nosztalgiázni a pároddal, esetleg motiváció gyanánt ismét megcélozni az áhított külsőt.

Irány az internet?

Amikor az ember lánya nagyon elégedett a végeredménnyel, akkor hajlamos meggondolatlanul cselekedni és azokkal is megosztani a fotót, akikkel nem kellene. Ez főleg akkor fordul elő, ha az illető idáig hiányt szenvedett a bókokban, alig van önbizalma és most néhány beállított, erotikus fotó közzétételétől várja a csodát.
Tény és való, hogy sokat lendíthet az egónkon a több száz pozitív megerősítés, de az is legalább ennyire igaz, hogy nem mások véleményében kell keresnünk a saját boldogságunkat.

Nem csak az látja, aki tetszik

Ha így próbálsz hódítani, esetleg imponálni azoknak, akik kicsit is tetszenek, akkor számolnod kell azzal, hogy nem csak ők fogják a szemüket legeltetni a fotóidon.
Nem pusztán a hőn áhított kiszemelt figyelmét hívhatod fel így magadra, hanem mondjuk a tőled távol élő rokonét, akinek a jelölését már el is felejtetted, de felkeltheted a volt osztályfőnököd és a szomszéd bácsi érdeklődését is. Ezek után aligha az aranyos kislány fog eszükbe jutni rólad, ha összefuttok az utcán.

Nem érdekli az irigyeket

Akik egyébként is negatív véleménnyel vannak rólad, azok akkor is ugyanígy fognak vélekedni, ha tökéletes képek kerülnek fel rólad az internetre. Nem fogja őket érdekelni a tökéletes sminked és frizurád, és az sem fogja meghatni egyikőjüket se, ha leadtál húsz kilót.
A szemükben ugyanolyan maradsz és garantáltan találnak majd kivetnivalót az egészben, ha mást nem, hát azt, hogyan merészeltél ilyen képeket megosztani magadról. Akik elégedetlenek és irigyek, azok mindig fognak másokban hibát találni, ezért sem érdemes a véleményükre adni.

Máshol is kilyukadhatsz

Ami számodra szép és esztétikus, semmi kivetnivaló nincs benne, az lehet, hogy mások számára megrökönyödést okoz. Elég csak egyetlenegy rosszindulatú ismerős (vagy még az se, ha nyilvános a megosztásod) és máris kilyukadhatsz egy szennyoldalon, ahol névtelen kommentelők a sárga földig lehordanak.
Olykor talán te is jót nevetsz az internetre felkerült bénázásokon, rosszul sikerült fotókon, de egyáltalán nem ilyen vicces a helyzet, ha az egésznek te vagy a célpontja és a szenvedő alanya.  

Bármikor előkerülhet

Tényleg igaz, hogy ami egyszer az internetre felkerül, az örökre ott is marad, és bármikor előkerülhet. Akkor is, ha új munkahelyet pályázol meg, vagy, ha végre találtál egy normális pasit magad mellé. Egy ilyen kép sajnos akkor ugyancsak felbukkanhat, amikor már felnőnek a gyermekeid, esetleg iskolába járnak.
Bizonyára te sem szeretnéd, ha lelki terrorban tartanák őket a gonoszabb osztálytársak, mert megtaláltak az édesanyjukról egy régen elfeledett, pózolós fotót. Ha egyvalaki elmenti a fotót (és miért ne menthetné, két kattintás az egész), akkor már bármikor előhozakodhat vele. És bizony akadhat olyan helyzet az életedben, amikor nem szeretnél újra szembesülni vele…

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást