Egészségre hangolt ételek egészen a küszöbödig szállítva – interjú a Nutrifit Kitchen megálmodójával

Egészségre hangolt ételek egészen a küszöbödig szállítva – interjú a Nutrifit Kitchen megálmodójával

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / Egészségre hangolt ételek egészen a küszöbödig szállítva – interjú a Nutrifit Kitchen megálmodójával

Ezért is volt örömteli számomra, amikor először felfigyeltem a nemrég indult Nutrifit Kitchenre. Tulajdonosának, Futár Zsófiának köszönhetően már országszerte naponta több egészséges és ínycsiklandó menü közül válogathatunk, melyek között vegán, cukormentes és gluténmentes ételek is találhatóak.

Mióta az életed része az egészséges táplálkozás és a sport?

A sport már egészen kicsi gyermekkorom óta az életem része. A szüleim mindig is fontosnak tartották, hogy a szellemi fáradtságot valahol levezessem, és az ő javaslatukra mindig valamilyen sporttevékenységgel próbálkoztam. Legjobban kosárlabdázni szerettem. Emlékszem, hatodik osztályos tanuló voltam, amikor édesapám elvitt az utánpótláshoz egy edzésre. Olyan nagy benyomást tett rám, hogy egészen NB2-es szintig jutottam, és a középiskola végéig a csapat tagja is voltam. A fitnesz világát 2008-ban ismertem meg, ekkor költöztem Münchenbe és itt vettem meg életem első fitneszterem bérletét is. 

Mikor és milyen indíttatásból döntöttél úgy, hogy táplálkozási tanácsadó leszel?

Az egészséges táplálkozás régóta az életem része. 2004-ben nyirokdaganatot diagnosztizáltak nálam az orvosok, melyet fél év kemoterápiás kezelés követett. Azok a hetek, hónapok azonban nem múltak el nyomtalanul. Idővel nekem is szembe kellett néznem többek között a pajzsmirigy alulműködés és az ösztrogén dominancia kellemetlen tüneteivel.

Először saját magamon próbáltam meg életmódváltással segíteni, miközben elég hamar rádöbbentem arra, hogy bizony nem vagyok egyedül.

Rengeteg fiatal nő és férfi küzd ilyen és ehhez hasonló problémákkal. 2018-ban aztán az életem egy fontos fordulóponthoz érkezett, akkor döntöttem el, hogy kilépek a multi cégek biztonságot jelentő mindennapjaiból és saját vállalkozásba kezdek. Ebben az évben végeztem el az első, erre irányuló képzésemet, így lettem funkcionális táplálkozási referens.

Fotó: https://nutrifitkitchen.hu/

Hogyan néz ki egy átlagos napod? Mi mindennel foglalkozol?

Jelenleg három vállalkozást vezetek. Táplálkozási referensként segítem a hozzám forduló vendégeimet egy egészségesebb és fenntarthatóbb életmód kialakításában, mindemellett egy exkluzív, boutique fitnesztermet üzemeltetek Pécs belvárosában és a Nutrifit Kitchen körüli teendőket is nagyrészt én látom el. Egyik napom sem egyforma, de ez engem sosem zavart.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2 3

»