Inspiráló helyek az otthonodban, ahonnan egész nap ki se mozdulnál

Inspiráló helyek az otthonodban, ahonnan egész nap ki se mozdulnál

Címlap / Otthon / Dekor / Inspiráló helyek az otthonodban, ahonnan egész nap ki se mozdulnál

Figyelem, álmodozás következik! Vagy mégsem? Bár elsőre elérhetetlennek tűnhetnek az alábbi inspirációk, a legtöbbjüket mégis nagyon könnyen leutánozhatod kicsit szolidabb formában. Ha pedig megvan a hely és a költenivaló, akkor nagyon hasonló helyekkel gazdagíthatod az otthonodat…

Függőágy a kertben

A medence és a méretes kaktuszok nyilván óriásit dobnak a látványon, de ezek nélkül is bármikor felállíthatsz egy függőágyat a kertedben.

Amennyiben nincsenek méretes fák a ház mögött, úgy ezt kiváltva vásárolhatsz kész függőágyat, amit eleve merevítővel gyártanak, ennek köszönhetően oda teszed, ahová csak szeretnéd. És hogy miért érdemes beruháznod rá?

Nos, nem véletlen, hogy a csecsemőket már évezredek óta ringatjuk, a bölcsők is szánt szándékkal készültek: ez a mozgás egyszerűen teljesen kikapcsol mindenkit.

Ha pedig a lazításra a kert egyik eldugott részében kerül sor, ahol elkortyolgathatsz egy finom koktélt pár tartalmas cikk társaságában, akkor aligha van szükséged másfajta lazításra.

Csak legyen türelmed rávenni a többieket, hogy a függőágyat végre te is birtokba vehesd!

Eldugott medence

Ha már a medencét említettük, itt egy igazi inspiráció, amit egész biztosan nem szívesen hagynál el – de mi se.

Persze, ha van rá módod, hogy medence épüljön a kert végében vagy a házhoz közel, az csodás, de nem mindenki engedheti meg ezt magának. Szerencsére van megoldás!

A 1,5-2 méter átmérőjű, teljesen hagyományos medencéket akár már 5000 forintért megvásárolhatod, és mivel ezekbe csak kb. 500-600 liter vizet kell beletöltened, nem kell olyan mélyen a zsebedbe nyúlnod. 

Nyilván az érzés nem teljesen ugyanaz, de így bármikor fürödhetsz a saját kis kertben, nem beszélve a napozásról és a pihengetésről, ami szintén ingyen van.

Az ilyen medencéknek csupán az a hátrányuk, hogy víztisztító nélkül könnyen szennyeződnek, de ezt a problémát gyakoribb vízcserével, fertőtlenítőkkel és egy fóliával könnyen kivédheted.

A kerti lugas

A terasz mindig imádnivaló, akkor pedig főleg, ha kellemesen árnyékos, és így egész nap élvezhető, élhető körülményeket teremt számotokra.

Nem csupán a napsugarakat szűri meg, ha megfelelő helyen van, a légmozgásról szintén gondoskodik, tehát az egyik legcsodásabb pihenőt jelentheti a ház környékén.

Egy ilyen lugasban összegyűlhet a család és a baráti kör java, csupán a kényelmes ülőhelyekről kell gondoskodnod.

Ami pedig a lugashoz kell, az egy megfelelő alap és bármilyen futó növény. Előbbihez nem árt egy ügyes kezű férfi a családban, de természetesen bármikor megtervezik nektek az ilyen és ehhez hasonló kereteket.

A futónövény megválasztásánál pedig gondolkodj előre és olyat válassz, ami nem vonzza túlságosan a rovarokat (vagy virágzás idején a bimbókat vágd vissza).

A tökéletes terasz

Nem mindenkinek van kertje, talán te is azok közé tartozol, akik csak egy miniatűr kiülővel gazdálkodhatnak.

De ilyenkor sincs veszve minden, az aprócska terasz is lehet hívogató! A látványért utólagosan csak ritkán lehetsz felelős, arról sajnos, vagy nem sajnos (ennél a példánál nyilván nem bánkódunk), de inkább a környezeted és a többi lakó gondoskodik.


Így hozd ki a legtöbbet a mini erkélyedből


Ám ha a környezet adott, akkor már csak rajtad múlik, kihasználnod-e a lehetőségeket. A nyaralások egyik legjobb része, amikor a teraszon üldögélve komótosan reggelizünk, vagy éppen vacsorázunk, miért ne tehetnétek meg ezt otthon is?

Ha nem feltétlenül minden nap, de hétvégente étkezhettek együtt, reggel pedig elkortyolgathatod itt a kávédat, és figyelheted az ébredő várost. Ne csodálkozz, ha nincs kedved kimozdulni és munkába menni!

Baldachin a fák alatt

Ha a teraszról csak álmodozol, akkor itt van még egy inspiráció, amit te is könnyedén megvalósíthatsz.

Persze az az igazi, ha van kerted, de valahogy a baldachinoknak olyan különleges hatásuk van, hogy a négy fal között is érdemes rájuk időt szánni.

Ehhez az inspirációhoz nincs is másra szükséged, mint egy kiszeparált kanapé-alapra, minél több párnára, és persze magára a baldachinra.

Utóbbit egy teljesen hagyományos függönnyel helyettesítheted, az elosztást pedig merevítőkkel, vagy akár hulahopp karikával is kiválthatod.

De a kétbalkezesek baldachinját is elkészítheted: ebben az esetben feszíts ki egy madzagot a kertben, dobd rá az áttetsző anyagot, majd két oldalról, sátorszerűen rendezd el. Már indulhat is a lazítás!

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!