Így hozd ki a legtöbbet a mini erkélyedből

Így hozd ki a legtöbbet a mini erkélyedből

Címlap / Otthon / Dekor / Így hozd ki a legtöbbet a mini erkélyedből

Az erkély igazi kincs, még akkor is, ha csak egy talapaltnyi területről van szó. Persze, nem mindenki tudja értékelni, hiszen te is biztosan láttál már tárolóként funkcionáló vagy épp üresen tátongó balkont. Pedig a legapróbb terekből is ki lehet hozni a maximumot! Egy kis fantáziával és kreativitással jól kihasználhatóvá és otthonossá tudod tenni a legparányibb zugot is, cikkünkkel ehhez adunk ötleteket. 

Feketén-fehéren

A fekete-fehér egyszerűen nem megy ki a divatból, és ha a lakásban túl merésznek is találnád ezt a feltűnő kombinációt, az erkélyre simán bevállalhatod – vagy akár két másik kontrasztos színt.

Ha csupán pár négyzetméternyi helyed van, akkor is érdemes feldobnod egy ilyen mutatós szőnyeggel – méreténél fogva akár egy csinosabb fürdőkilépő is megteszi, mindenképp melegebb hatást kelt a csupasz kőnél.

Egy csinos, alacsony kisasztal a hozzá passzoló székkel pedig el kell, hogy férjen, még ha meg is vagy győződve róla, hogy tiéd a világ legkisebb erkélye. Ilyen cuki bútordarabokkal balkonod ideális helyszín lehet a reggeli kávé elfogyasztására vagy épp egy könnyed esti borozása.

Dekoráció gyanánt, a fotóhoz hasonló módon, akassz cserepes virágot a korlátra.

Instant kiskert

Ha nem is családi házban élsz, és csupán egy falatnyi erkély áll rendelkezésedre, a saját kertről akkor sem kell feltétlen lemondanod – persze nem hatalmas veteményesre gondolunk.

Szeretnéd kisebb méretű fűszer- vagy dísznövények gondozásának szenteled a balkont? Nem kell mást tenned, mint megtalálni a módját, hogy minden egyes zugot ki tudj használni!


A legszebb tarka virágok erkélyre és ablakba


A legegyszerűbb, ha polcokat szerelsz a falára, és oda sorakoztatod a cserepeket, néhányat pedig lógass le a plafonról, de akár a korlátot is igénybe veheted – azért egy apró széknek hagyj helyet, hogy kényelmesen tudj gyönyörködni növényeidben.

A kedvenc élettered

Nyárra akár a nappalidat – vagy legalábbis egy szeletét – is kiköltöztetheted az erkélyre, még akkor is, ha hely szűkében vagy odakinn.


10 kreatív ötlet, amivel még jobban feldobhatod az erkélyedet


Tolj egy kisebb méretű kanapét vagy fotelt az erkély egyik végébe, és már meg is van a remek pihenőhely, ha friss levegőre vágysz, de mégsem akarsz kimozdulni otthonról.

Apró lampionokkal pedig még hangulatosabbá teheted a kinti kuckódat, és bizonyára néhány cserép virágnak is akad egy kis hely, hogy még barátságosabb legyen.

Olvasósarok a szabad levegőn

Ha szereted az extrém megoldásokat, és nem riadsz meg attól sem, ha neked kell beverned egy szöget a falba, saját magad is kialakíthatsz egy ehhez hasonló remek kis olvasósarkot.

Nincs más dolgod, mint kitalálni, hogy milyen színeket kombinálj, majd lefesteni, vagy betapétázni erkélyed falát, felakasztani rá a kedvenc képedet és felszerelni egy szemrevaló olvasólámpát – használhatsz elemmel működőt, és akkor arra sem lesz gondod, hogy miként éred el a konnektort.

Ha ez megvan, már csak egy kényelmes fotel vagy karosszék hiányzik a vagány kuckóhoz – a kompozícióhoz színben és stílusban passzoló székkel és asztallal csak fokozhatod a hatást, a dísznövények pedig ennek az összeállításnak is remek kiegészítői.

Parányi étkező

Ha szívesen falatoznál az erkélyen, de még annyi helyed sincs, hogy egy asztalka odaférjen, ideális lehet számodra ez az asztallapként használható lehajtható deszka, mely felcsukva tárolóként is funkcionál.

Nem kell az asztal lábát kerülgetned, és még pakolni is tudsz bele.

Vagyonokat sem kell költened erre az egyszerű, mégis hasznos darabra, apukád vagy egy ügyes kezű barát biztosan összetákolja neked. És ugye, milyen remekül mutat? 

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!