Inkább ne fogadd meg őket: 3 spórolós tipp, amelyek valójában nem is hatásosak

Inkább ne fogadd meg őket: 3 spórolós tipp, amelyek valójában nem is hatásosak

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / Inkább ne fogadd meg őket: 3 spórolós tipp, amelyek valójában nem is hatásosak

A spórolós életmódhoz nem egyszerű hozzászokni, pláne akkor, ha rövid távon nem igazán látod az eredményét. Szerencsére az interneten böngészve rengeteg klassz tippet lehet találni, amelyek segítségével csökkenthetsz a költségeiden, de akad néhány olyan is, amit hiába csinálsz, csak az idődet vesztegeted velük. Az alábbi spórolós trükköknek semmiképp se dőlj be!

Válaszd mindig a legolcsóbbat – Téves!

Noha a magas ár nem feltétlenül jelent jobb minőséget, azért az esetek jelentős részében mégsem érdemes túl alacsony árakon vásárolnod olyat, amit nem ismersz.

Ha például valahol egy látsz egy kávéfőzőt olcsón, de nem a legjobb minőség, ráadásul nincs túl sok plusz funkciója sem, inkább nézz körül máshol is. Igen, valószínűleg a többi üzletben nem találsz ilyen áron készüléket, de cserébe valószínűleg több pénzért jobb minőséget is kapsz. Ugyanez igaz a többi konyhai eszközre is; hiába kerül kevesebbe egy ismeretlen márkájú vágókés szett, szinte biztos, hogy jobban jársz, ha többet költesz a megbízhatóbb darabokért.

Hosszú távon mindig jobban megéri venni egy szuper minőségű terméket, amely akár évekig is kitart (pláne akkor, ha napi szinten használnád), mint egy olyat, amivel rövid távon spóroltál ugyan, de fél év múlva újat kell vásárolnod.

Mindig nagyobb kiszerelést vegyél – Téves!

A különböző gyártók azt szeretnék elérni, hogy te is úgy gondold, minél nagyobb csomagot veszel valamiből, annál nagyobb annak az értéke; ezáltal elhiszed, hogy jó üzletet kötöttél.

És bár igaz, hogy bizonyos esetekben megéri a nagyobb kiszerelést venni, érdemesnyitott szemmel járnod, mert nem minden alkalommal ez a megoldás. Mindig ellenőrizd az egységárat: ez az adott terméktől függő mértékegységben van megadva.

Például tegyük fel, hogy egy kétdarabos joghurt (250 gramm) ára 210 Ft. Ilyenkor feltüntetik mellé, hogy az egységár kg-ban mennyi; ezt megnézve tudod eldönteni, hogy a nagyobb vagy a kisebb kiszerelés éri meg jobban.

De az is gyakori, hogy a különböző kiszerelések közül valamelyiket leakciózzák, ám a többit nem; ilyenkor is számold ki, hogy mivel jársz a legkedvezőbben!

Inkább ne fogadd meg őket: 3 spórolós tipp, amelyek valójában nem is hatásosak

Forrás: IgorVetushko/depositphotos.com

Vegyél előre elkészített kaját – Téves!

Te is azt gondoltad, hogy olcsóbb megvenni az előre elkészített ételeket, mint az alapoktól kezdve összeállítani a vacsorát?

Valójában hosszú távon többet spórolsz azzal, ha te magad főzöd meg például a tésztát; persze a legelső bevásárlás során nem így fogod látni, hiszen sok hozzávalóra lesz szükséged, ha eddig semmi ilyet nem tartottál otthon, de a jó hír, hogy ezek nem fogynak el az első főzés alkalmával.

Valójában még hosszú ideig felhasználhatod őket más ételekhez, és innentől kezdve már csak azt kell beszerezned, ami épp nincs otthon.

Így többet spórolsz hosszú távon, mint ha mindig megvennéd az előre elkészített dobozos lasagne-t vagy rizseshúst.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást