Indul a karácsonyi visszaszámlálás – különleges adventi naptárakkal

Indul a karácsonyi visszaszámlálás – különleges adventi naptárakkal

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Indul a karácsonyi visszaszámlálás – különleges adventi naptárakkal

A karácsonyi visszaszámlálás főként a csemetéknek nagy öröm, hiszen ők csupán az ünnepek vidám részéből veszik ki a részüket. A felnőttek már kicsit másként állnak a kérdéshez, mivel nekik már több feladatra kell figyelniük. De az adventi naptár bármelyik korban kellemes izgalmat és élményeket hozhat…

Közösen a szerelemeddel

Ha édes kettesben várjátok a karácsonyt, akkor készítsetek közösen adventi naptárt. A megvalósítás formája a fantáziátokra van bízva: belesüthetitek a süteménybe az apró cetliket, díszített borítékba dobhatjátok, vagy akár minden nap a dátum mellé felvéshettek egy kívánságot.
Az adventi visszaszámlálás úgy igazságos, ha te és a kedvesed is 12-12 óhajt dob be a közösbe.

Dekorálás együtt

Nem kell kizárólag az édességfalásra biztatni sem a párunkat, sem magunkat, főleg nem a gyerekeinket, elvégre a visszaszámlálás történhet mindezek nélkül is.
A legnépszerűbb képmegosztó oldalon végtelen a száma azon inspirációknak, amelyek a fenyőfaformát örökzöldek felhasználás nélkül valósítják meg.
Rakosgathattok egymásra gömböket, anyaggal bevont nikecell táblára felrajzolhatod az alapot, de az ügyes kezű apuka akár egy komplett állványt is faraghat.
Ennél az adventi naptárnál az a lényeg, hogy lentről felfele haladva minden nap feltesztek egy közösen elkészített karácsonyfadíszt, s az utolsó napon (szentestén) a csúcs éke is a helyére kerül.

Csoki mellett valami más

A klasszikus adventi naptár minden napra tartogat egy nyalánkságot, ami valóban nem sok, de érdekesebb és izgalmasabb lehet a várakozás, ha mást is beiktatsz a finomságok mellé.
Lehet ez mozijegy, fenyőfadísz, amit majd együtt akaszthattok a fára, apró ünnepi dekorációs figura, vagy bármilyen más, saját kezűleg készített ajándék. Mindemellett természetesen az édességekről sem kell lemondanotok, azok is helyet kaphatnak a sorban.

Kép forrása: styloss.com

Jelöljétek a napot

Ha nincs kedved különösebben bíbelődni ezzel az egésszel, de mégis szeretnéd, ha valamilyen úton-módon jelölni tudnátok a napokat, akkor is van megoldás.
A klasszikus mód erre, ha a fali naptáron mindig kihúzzátok az eltelt napot, vagy a családi üzenő táblára minden reggel felírjátok, mennyit kell még várni karácsonyig.
Ha kreatívabb vagy, készíthetsz egy zsebecskékkel ellátott fali kárpitot, ami a december hónapot ábrázolja, s mindig az aktuális dátum zsebébe kerülhet valamilyen karácsonyi díszecske.

Fellógatva

Gyakorlatilag bármilyen hétköznapi használati tárgyat ünnepivé varázsolhatsz. A kiszeparált fogas, a régi függönykarnis, de még egy egyszerű szalag is szolgálhat az adventi naptárad alapjául.
Akaszthatsz rá pici zoknikat, műanyag cserepeket, apró csomagokat, csipesszel rögzíthetsz papírtáskákat, vagy egyszerűen becsomagolt bonbonokat. Az ilyen naptár mindig szem előtt van, ha pedig szánsz időt az elkészítésére, tökéletes hangulatfokozónak is bizonyul.

Az átlagostól eltérően

Ha szeretnél eltérni az átlagostól és a megszokottól, akkor készítsd az adventi naptáradat az asztalodra. Vásárolj egy nagy, átlátszó üveggömböt vagy egyéb áttetsző üvegtartót, s ebbe tedd bele az összes miniatűr, dátummal ellátott csomagocskát.
Hogy ne álljon egymagában a dekoráció, díszítsd fel a környezetét is, az sem baj, ha egy-egy meglepetés kicsit kikandikál a gömbből. Így csak még rusztikusabb, érdekesebb lesz a végeredmény.

Kép forrása: justagirl.com

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!