Párkapcsolat / Szerelem

5 indok, amiért érdemes kivárni egy jó kapcsolatot ahelyett, hogy megalkudnál egy közepessel

5 indok, amiért érdemes kivárni egy jó kapcsolatot ahelyett, hogy megalkudnál egy közepessel

Nincs két egyforma szerelem. Vannak azok a boldog kapcsolatok, ahol két ember tényleg megtalálta egymásban az igazit, míg sok esetben mindössze arról van szó, hogy a pár együtt maradt, mert nem találtak maguknak jobbat. A társadalmi és a családi nyomás a házassággal kapcsolatban, a nőknél a ketyegő biológiai óra vagy a kapcsolatfüggőség a leggyakoribb oka ennek a jelenségnek. Ha jelenlegi partneredről a szíved mélyén tudod, hogy nem az igazi, mégis vele vagy már évek óta és vele is tervezed a jövőd, jusson eszedbe, hogy ennél te többet érsz. Íme öt nyomós indok, amiért érdemes kivárnod az igazi szerelmet ahelyett, hogy megalkudnál egy közepes kapcsolattal.

Mert többet érsz a középszerűnél

Ha megalkuszol egy olyan emberrel, aki nem üti meg a mércéd, azzal csak a saját boldogságod útjába állsz. Ha egy közepes kapcsolatban tengődsz, sokkal kisebb eséllyel találod meg azt a férfit, aki igazán hozzád való. Lehet, hogy elszalasztasz egy esélyt az igaz boldogságra mert arra gondolsz, hogy otthon vár az átlagos barátod. Ne érdemelsz kevesebbet, mint az igazi, ne nyugodj, amíg meg nem találtad. 

Az élet rövid

Közhely, de attól még nagy igazság. Az ember elmúlik húszéves és az élet felgyorsul. Majd elmúlik harminc, negyven és csak néz, hogy mi történik, hiszen rohan az idő. Ezért is elengedhetetlen, hogy olyan emberekkel töltsük az életünket, akik örömöt okoznak nekünk.

A családtagjainkat nem mi választjuk, de a barátainkat és a partnerünket igen. Biztos vagyok benne, hogy ismersz olyan párokat, akikről mindenki tudja, hogy nem boldogok egymással, de valamiért mégis együtt maradtak. Ugye nem szeretnéd te is úgy végezni, mint ők?

Egy jó kapcsolat kárpótól

Tudom, hogy „a mai világban”, ahol a randi appoknak köszönhetően egy kis gyengédség már csak egy kattintásnyira van, az ember lánya már annak is örül, ha egy többé-kevésbé normális férfival összehozza a sors. Lehetséges, hogy most arra gondolsz, hogy álmaid férfija a fejedben úgy néz ki, mint Jason Momoa, de hidd el, találsz majd valakit, aki lehet, hogy nem lesz olyan magas és izmos, mint Aquaman, azonban olyan boldoggá tesz, mint még soha senki. Őt kell kivárnod. 

A megalkuvást meg fogod bánni

Elmúltál harminc, kicsit megérintett az életközepi válság szele és attól félsz, hogy vénlányként, harminc macskával fogod végezni, ezért egyből igent mondasz, mikor a munkahelyedről randira hív az egyik informatikus srác. Összeköltöztök, elvégre rendes fiú. Igaz, a szex nem túl jó, nincs bennetek semmi közös és már fél év után megtudnád fojtani egy kanál vízben, de ez van, mert már benne vagy a korban.

Aki megalkuszik, az előbb-utóbb mindig megbánja. Pár év után utálni fogod az életed és neheztelni fogsz a srácra, ez pedig vele szemben sem korrekt. 

Mindenkinek van másik fele

A szerelem és egy jó kapcsolat nem a külsőségekről szól, hanem arról, hogy mentálisan és érzelmileg is kiegyensúlyozott legyél a párod mellett. Mindenkinek arra kell törekednie, hogy olyan emberrel élj le az életét, akivel különleges kapcsolat van köztük és a felek egymást segítik, építik. Enélkül ugyanis magunkat és – hozzánk nem illő – partnerünket is boldogtalanságra kárhoztatjuk, ami mindkettőnk számára frusztráló, idegölő és kiábrándító. 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást