Életmód / Ezotéria

Az indigó gyerekek

Az indigó gyerekek

Az indigó gyerekekről az ezoterikus körök úgy tartják, hogy különleges pszichikai és spirituális képességekkel rendelkeznek. A tudomány nem támasztja alá a létezésüket, mégis egyre többen vallják, hogy az indigó gyerekek igenis léteznek és várhatóan nagy hatással lesznek az egész világ sorsára. Lássuk, melyek az árulkodó jelek arra, hogy valaki esetleg indigó gyerek.

Érzékenység

Az indigó gyerekeket az jellemzi, hogy testük kifejezetten érzékenyen reagál a környezetszennyezés okozta elváltozásokra.

A nem természetes úton előállított ételek például könnyen allergiát okoznak náluk, érzékenységük pedig az évek előre haladtával sem csökken.

Ezzel ellentétben az is jellemző rájuk, hogy ritkán betegek, erős és ellenálló a szervezetük más betegséggel szemben.

Alkotókedv, kreativitás

Az alkotni vágyás nagyon erőteljesen jellemzi a szakértők szerint az indigónak tartott gyerekeket. Erős művészi hajlammal rendelkeznek, és kifejezetten alkotás központúak: leginkább létrehozni, teremteni szeretnek valamit.

Általában kevéssé jellemző, hogy a gyerekek odafigyelnek környezetük szépségére és tisztaságára, de az indigók ebben is kivételek: gyakran szépítik, és szívesen ápolják a közvetlen környezetüket.

Igazságérzet

Az indigó gyerekek igazságérzete látványosan fejlettebb kortársaiknál. Nem jól tűrik, ha mást bántanak, és nagyon rosszul kezelik, ha őket olyanért büntetik, amiben nem érzik magukat hibásnak.

Sokszor kis felnőttek benyomását keltik, nagyon megérinti őket minden, ami nem kellőképpen magalapozott. Mindehhez társul kiváló helyzetfelismerő képességük, amely egész életükben jellemzi őket.

Lényeglátás

Az indigó gyerekek kiválóan látják a lényeget, remekül mérik fel a helyzetet és nem utolsó sorban nagyon jó emberismerők.

Gyakorlatilag lehetetlen kitérni kérdéseik elől egyszerű ködösítéssel, kizárólag az észérvek győzik meg.

Lényeglátásuk nem csak a saját dolgaikkal kapcsolatban mutatkozik meg, de másokkal, mások helyzetével kapcsolatban is megkövetelik a megfelelő magyarázatot.

Nevelési nehézségek

Sajnos nagyon sok indigó gyerek köt ki a nevelési tanácsadónál, gyerekpszichológusnál. Nehezen nevelhetőek, sok elterjedt nevelési eszköz vall csődöt velük kapcsolatban.

Leggyakoribb, hogy nem fogadnak szót, amíg érthető magyarázatot nem kapnak azzal kapcsolatban, hogy miért kell az elvárást teljesíteni. Sokszor a szokásosnál is több türelemre és odafigyelésre van szükség velük kapcsolatban.

Beilleszkedés

Bizony az indigó gyerekek esetén gyakran találkozhatunk beilleszkedési nehézségekkel is. Sokan úgy érzik, hogy kilógnak a társaságból, csoportból, ezért nem is tesznek meg mindent a beilleszkedésért.

Különösen elszigetelődik egy indigó gyerek, ha a csoport igazságtalan és egyenlőtlen szabályok szerint működik.

Cél

A szakirodalom alapján az indigó gyerekek spirituálisan érzékenyebbek, eleve empatikusabbak, mint az átlagos gyerekek.

Akár létezik ez a nem is olyan kis csoport, akár nem, a lényeg, hogy ne azt büntessük, aki kicsit kilóg a csapatból. Inkább próbáljuk meg kitalálni mindennek a hátterét.

Próbáljuk megfejteni, hogy egyes cselekedetek hátterében mi húzódhat, és nagyon fontos, hogy segítsük ezeket a gyerekeket ahelyett, hogy kirekesztenénk vagy „betörnénk” őket. Sok szakértő szerint rengeteget köszönhetünk majd nekik a jövőben.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást