10 imádnivaló lakberendezési trükk a nyaralós vidéki hangulathoz

10 imádnivaló lakberendezési trükk a nyaralós vidéki hangulathoz

Címlap / Otthon / Dekor / 10 imádnivaló lakberendezési trükk a nyaralós vidéki hangulathoz

Szeretnéd otthon is megteremteni azt a könnyed, felhőtlen, levegős hangulatot, amit nyaralás közben érzel? Vagy a vidéki nyaralótokat tennéd még sikkesebbé és hívogatóbbá? Van néhány ötletünk, ami tetszeni fog!

Bűbájos textíliák

A gazdag, virágos minta most egyébként is nagyon trendi, ezért egy-egy matyóhímzéses párnát is beszerezhetsz, de még levegősebb, frissebb hatást érsz el, ha a teret finoman díszített asztali futók és csipkézett párnácskák uralják.

Nemcsak az összhatás lesz hívogató, ezeknek a textileknek a beszerzése is igazi kaland: nézz szét a családi örökségben, járd a régiségboltokat, a legjobb, ha minden egyes darabnak saját története van!

 

Fonott kosarak

Tárolóból soha nem lehet elég, de lássuk be, az áttetsző, zárható műanyag dobozok – bármennyire praktikusak is – mégis csak agyonvágják a hangulatot.

Ezeket inkább a pincébe vagy a gardróbba tedd, a látható helyeken használj fonott kosarakat, ládikókat.

A természetes anyagok sokkal bensőségesebb, barátságosabb hangulatot keltenek majd.

 

Míves bútorok

Ha nem csak a nyár idejére szeretnéd feldobni a lakást a vidéki cottage-stílussal, hanem egész évben ilyen hangulatot szeretnél, és hajlandó vagy erre kicsit többet is áldozni, akkor keress néhány régi, míves bútort, és adj nekik új életet!

Egy kis csiszolás és festés után akár egy modernebb környezetbe is beleillenek, és nem is kell feltétlenül megtartani az eredeti funkciójukat: egy régi tálalóból remek fürdőszobaszekrény lehet, egy íróasztalon ülhet a mosdókagyló.

Használd a fantáziádat, és valóban egyedi otthonod lesz!

 

Vidéki stílusú rajzok, festmények

A vidéki, ódon hangulató textilek és bútorok önmagukban is szemet gyönyörködtetőek, de amikor a dekoráláshoz érkezünk, sokan a fejüket vakarják, a klasszikus, hímzett falvédők ugyanis nem mindenkinek jönnek be.

Ha ennél valamivel szofisztikáltabb, mégis a hangulatba illő fali dekort keresel, akkor válassz olyan grafikákat, festményeket, amelyek a vidéki élet szépségeit, például növényeket, énekes madarakat örökítenek meg.

Régi természetismeret könyvekből, albumokból is kikerülhetnek ezek a képek.

 

Nyitott polcok kerámia edényekkel

Sikerült beszerezned néhány szép, klasszikus konyhai eszközt?

Akkor ne rejtsd el őket, hagyd, hogy a konyha díszei legyenek a nyitott polcokon!

Külön érdekesség, hogy az egyszerű, tömeggyártott és olcsó polcokat itt azzal tették egyedivé, hogy lecserélték a hozzájuk járó konzolokat, és régi, míves darabokkal helyettesítették őket, amiket akár egy bolhapiacon is beszerezhetsz.

Filléres trükk, mégis hatalmas különbséget jelent!

 

Kockás függöny

A vidéki hangulat nagyágyúja a kockás függöny: bármelyik szobába kerül is, azonnal otthonos, nyaralós hangulatot teremt, de azért érdemes óvatosan bánni vele, hogy a végeredmény ne legyen tobzódó.

Érdemes természetes anyagokkal, de visszafogott színekkel társítani, és mindenképpen győződj meg róla, hogy a kockák színe illik a fal színéhez.

Az anyag más kiegészítőkön is megjelenhet, de ettől eltérő mintát már ne használj, mert kaotikus lesz az összhatás.

 

Egyedi kézimunkák

Ha tudsz kötni, horgolni, makramézni vagy bármilyen más kézimunkában otthonosan mozogsz, akkor érdemes egy-egy egyedi készítésű terítővel, asztali futóval még hangulatosabbá tenni a nyaralót.

Biztos, hogy a családi hagyatékban is találsz ilyen darabokat, amik az étkezőn, a kanapé háttámlájára terítve vagy akár a falra függesztve is bűbájos hangulatot teremtenek.

 

Virágos tapéta

A virágos tapétát a modern lakberendezés imádja igazán, értelemszerűen a régi, klasszikus nyaralókban száz évvel ez előtt ilyesmire nem volt lehetőség – mégis tökéletesen belesimulnak ebbe a stílusba, sőt még hozzá is tesznek a hangulathoz.

Érdemes a visszafogottabb színvilágú, apróbb mintákat felvonultató darabok közül választani, ha biztosra akarsz menni, a merészebb virágminták nagyobb odafigyelést igényelnek lakberendezéskor.

 

Rusztikus terasz

Ha már vidéki, pihenős, nyaralós hangulat, semmiképpen se feledkezz meg a terasz berendezéséről sem, hiszen ez lesz az a hely, ahol esténként elkortyoltok egy pohár bort, ahová délután kiültök limonádét inni vagy csak olvasgatni.

Néhány régi berendezési tárggyal, kedves virágokkal és natúr színekkel azonnal vonzóbbá teheted ezt az életterületet.

A gyertyák dupla célt szolgálnak: egyrészt kellemes hangulatot teremtenek, másrészt, ha illatosított darabokat veszel, a szúnyogokat is távol tartják.

 

Régi pad újragondolva

Már az előtér is igazi vidéki romantikát áraszthat magából, ha beszerzel egy régi padot.

Egy kis patinától csak még bűbájosabb lesz az eredmény, de lecsiszolni és újrafesteni egy régi padot is egy csak egy egyszerű hétvégi projekt.

Már csak néhány virág és natúr, semleges színű, puha textília kell, és rögtön megteremtheted a vidéki hangulatot!

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást