Imádnivaló játék faházak, amiket te is elkészíthetsz a gyerekednek

Imádnivaló játék faházak, amiket te is elkészíthetsz a gyerekednek

Címlap / Otthon / Hobbi / Imádnivaló játék faházak, amiket te is elkészíthetsz a gyerekednek

Közeleg a nyár, a gyerkőcök egyre több időt tölthetnek a jó levegőn az udvaron. Egy saját kis házikó, ami csakis az ő birodalmuk lehet az udvaron, minden kicsi álma. Egy egyszerűbb kis otthont akár ti magatok is elkészíthettek, hogy aztán együtt csinosítgathassátok szemed fényével az „első saját lakását”.

Gyönyörű dizájn

Ki mondta, hogy egy gyerekeknek tervezett házikó ne lehetne letisztult és igényes?

Ez a hangulatos kis kuckó nekünk egyenesen az elegáns bauhaus otthonokat juttatja eszünkbe: akár egy készen megvehető kis kerti fészerből is kialakíthatod, és egyedivé teheted a gyermeked számára.

 

Kis verandával

A házikó alatti kis rész még extra tárolóként is funkcionálhat, így ez a házikó akár a felnőtteknek is praktikus lehet, de ha elképzeled, ahogyan szemed fénye egy bögre teával vagy kakaóval ücsörög a kis verandán, akkor már pláne nem fogsz tudni ellenállni egy ilyen házikó ötletének.

 

A kert színfoltja

Egy vödör festékkel még egyedibbé és hívogatóbbá teheted a házikót, ez a kis kuckó például úgy néz ki, mintha egy mesekönyv lapjairól került volna a kertbe.

A nagyobbacska gyerekek ráadásul már segíthetnek is a festésben, így biztos, hogy még inkább magukénak fogják érezni a házikót.

 

Házikó és játszótér

Ennek a házikónak csak a váza készült fából, a leereszthető textíliával az időjárásnak megfelelően árnyákosabbá vagy szellősebbé teheted, az oldalról levezető csúszdának köszönhetően pedig a biztonságot nyújtó kis menedék egyben igazi játszótérként is funkcionál.

 

Vidéki nyaraló

A hegyoldalakba épített nyaralók formáját idézi fel ez a házikó, amit egyszerű alaprajzának köszönhetően tényleg akár az alapoktól kezdve el tud készíteni egy ügyesebb apuka vagy anyuka is.

A színesre festett kis ajtótól lesz olyan bűbájos a végeredmény, de fontosak a „felnőttes” részletek is, például a két kis növény a teraszon, amit a gyerek akár maga is gondozhat, locsolgathat.

 

Okosan kihasznált tér

Nem minden kertben áll rendelkezésre kimondottan sok tér ahhoz, hogy a gyereknek izgalmas tereket alakíts ki, így jó ötlet lehet, ha több funkciós építmények készülnek.

A homokozó fölé például egyébként is érdemes valamilyen árnyékolót szerelni – miért ne lehetne ez éppen a faház, aminek az oldalára így még egy mászófal is kerülhet!

A másik oldalon van hely a csúszdának is, így tényleg egy homokozónyi területen alakíthatsz ki egy egész móka-központot!

 

Egy délutános projekt

Ha nem akarsz sok pénzt költeni a drága alapanyagokra, vagy nincs időd vagy ügyességed egy bonyolultabb házikó elkészítéséhez, akkor ezt az egészen egyszerű kuckót akár egy délután alatt is összedobhatod, akár nem használt függönyökből és függönykarnisokból is összeállíthatod, kerülhet a homokozó fölé, de az a jó benne, hogy könnyen szállítható, sőt szétszedhető és összerakható, így a kerten belül is pakolgathatjátok, sőt a nagymamához is mehet majd veletek.

 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást