Szerelem / Párkapcsolat

7 dolog, amit csak az érthet meg, aki élt már együtt alkoholistával

Lehet félni attól, hogy baja esett, ezért nem jött haza időben. De amiatt is lehet rettegni, hogy téged fog bántani. Nem mersz mellette önmagad lenni, megtenni vagy kimondani bizonyos dolgokat, mert jól tudod, hogy súlyos következményekkel járhatnak. Borzalmas, amikor valakinek az eszében az fordul meg: jobb lenne meghalni, mert úgysem engedi el.

[email protected]/depositphotos.com

Nem tudni, mikor mond igazat

Hová lett a fizetése fele? Levonták a munkahelyén. Elhagyta. Többet fizetett a boltban, mint kellett volna. Mennyit költött tegnap alkoholra? Nem emlékszik. Meghívta a barátját is. Hol volt egész szombaton? Be kellett mennie dolgozni. Megbeszélése volt. Hová tűntek az ékszereid? Fogalma sincs. Hozzájuk sem nyúlt. Évek óta nem látta őket. Továbbképzést tartottak. Némelyik hazugság olyan nyilvánvaló, hogy már ordít. Más esetben pedig lehet találgatni.

Nem tudhatod, mikor mond igazat. Talán szégyelli magát, fél bevallani az igazat vagy csak nem akarja, hogy kérdezősködj, netán veszekedjetek miatta.

Vegyes érzelmek a személyével kapcsolatban

Nagyon rossz, amikor szeretsz valakit, de ugyanakkor sokszor félsz vagy undorodsz tőle. Meglehet, hogy egyik nap válni szeretnél, ellenben a másik nap, amikor épp jó passzban vagy, újra belészeretsz. Ennél is rosszabb, ha arra gondolsz, a gyerek miatt kell kibírnod és vele maradnod, hogy ő családban nőhessen fel, netán azért, mert nincs hova menned.

Egy alkoholista mellett minden nap más lehet: hétfőn maga a menny, kedden pedig maga a pokol.

Folyamatosan veszekszel önmagaddal, ugyanis szeretnél hinni abban, hogy megváltozik és csoda történik, ám nem vagy vak, sem süket. Jól tudod, mi a helyzet.

Ha nem a lakást veri szét, akkor a párja kapja a pofont

Az alkohol képes teljesen elvenni az ember eszét. Sokakból kihozza az agressziót. Nincs annál rosszabb, amikor attól kell reszketni, hogy mérgében, csak mert nem nyert a kedvenc focicsapata, felbosszantották a munkahelyén vagy kiborult a chips a tálból, képes átrendezni az egész lakást vagy éppen az ember arcát. Próbáld csak megállítani az alkoholistát, mikor dühöng és te leszel a mérgének tárgya. Merj nemet mondani arra, hogy nem közösülsz vele, amikor ő akar. Sajnos ilyen esetekben előbb jön a pofon, az erőszak és csak másnap érkezik a kései bocsánat. Ha befut egyáltalán.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást