III. Károly királyról mindig is sok különös pletyka terjengett, és ezért általánosságban úgy tartják, hogy egyes dolgokra, különösen az ételekre nagyon kényes. Egykori séfje, Darren McGrady azt is elárulta, hogy az angol király határozottan rajong a finom ételekért, és azt is mindig pontosan tudni szeretné, mi honnan kerül a tányérjára. Emellett az is kiderült, hogy egy napja sem telhet el például anélkül, hogy ne enne tojást, méghozzá úgy, hogy azt előtte a szakácsnak pontosan négy percig kell főznie.
2/6 Mindennek szezonálisnak és organikusnak kell lennie
A király ételekről alkotott általános véleménye az, hogy ami az asztalára kerül, annak szezonálisnak és organikusnak is kell lennie, vagyis az adalékanyagok kizártak. Így előfordul, hogy spárgaszezonban akár hetente többször is eszik a zöldségből, de télen például kizárt, ahogyan az is, hogy epret enne. A királyi család egyébként számos birtokán termesztenek zöldségeket és tenyésztenek állatokat, így gyakran azokat használják fel.
Nagy kedvencei a Balmoralban növő erdei gombák is, amelyeket az összegyűjtésük után fűszerekkel párolnak meg, majd a maradékot lefagyasztják, hogy később is felhasználhassák. Emellett az uralkodó a beszámolók szerint heti két napon nem fogyaszt húst, heti egy napon pedig kerüli a tejtermékeket, méghozzá a környezettudatosság miatt, amely egyébként is a szívügyének számít.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!