Otthon / Szórakozás

4 ígéretes márciusi mozifilm 4 műfajból

4 ígéretes márciusi mozifilm 4 műfajból

Márciusban is sok újdonság vár minket a mozikban – igyekeztünk olyan ajánlót összeállítani, amiben mindenféle műfaj megtalálható: animációs mese, romantikus történelmi film, sci-fi és egy felkavaró dráma is.

A királynő kutyája

A Buckingham palota ezúttal nem a brit királyi család miatt kerül a középpontba, hanem egy édes kis kutyus miatt. A híresen kutyabarát királynő, II. Erzsébet odavan a corgikért. Ebben a bájos animációs mesében a luxus körülmények közt élő Rex kutyuli komisz módon, pajkoskodva kihasználja a személyzet alázatosságát. A csepp eb számára minden játék. Rosszalkodik, rohangál, zuhan, borul, így apró termete ellenére nagy káoszt csinál. Rexnek azonban egy véletlen folytán le kell mondania a káprázatos palota nyújtotta lehetőségekről. Az utcára kerül, és meg kell tanulnia, hogyan kell boldogulni egyedül. Ha szeretted A kis kedvencek titkos életét, akkor ezt a mesét is imádni fogod.

Apró mesék

Egy magyar romantikus történelmi film is felkerült a listánkra, egyrészt, mert kedveljük Szabó Kimmel Tamás színészi alakításait, másrészt pedig, mert Szász Attila rendező különös atmoszférát, hangulatot képes teremteni a vásznon. Ha láttad a Félvilág című filmjét Kovács Patríciával és Gryllus Dorkával a főszerepben, akkor tudod, miért mondjuk ezt. Ha nem láttad, akkor mutatjuk, miért adj esélyt az Apró meséknek.

A történet szerint hónapokkal a II. világháború után bizonytalanság uralkodik Magyarországon. Egy szélhámos megpróbál hasznot húzni ezekből az átláthatatlan időkből, amikor pedig menekülnie kell Pestről, egy titokzatos nő és a fia nyújt számára menedéket az erdő mélyén. Miközben háborús démonjaival viaskodik, szenvedélyes szerelmi viszonyba keveredik a nővel (Kerekes Vica), akinek a férje bármelyik nap hazatérhet a frontról. A film közben végig ott motoszkálnak majd benned a kérdések: ki hazudik, kinek hihetsz és kinek nem?

Elrabolt világ

Ha szereted a sci-fiket, a misztikus jövőbe kalauzoló filmeket, akkor az Elrabolt világot ne hagyd ki! A majmok bolygója: Lázadás elég nagyot szólt a mozikban, és Rupert Wyatt rendező új produkciója is izgalmasnak ígérkezik. Az Elrabolt világban különös, ismeretlen erők, furcsa lények avatkoznak be az emberek életébe. 10 éve annak, hogy űrhajók ereszkedtek a Földre. Chicago lehiggadt, megszűnt a bűnözés, alig van munkanélküliség. Kik állnak a háttérben, és egyáltalán ki áll az idegenek és ki a földiek oldalán? A Vera Farmiga és John Goodman főszereplésével készült sci-fiben egy bolygóközi szabadságharc készülődik.

Egy fiú hazatér

Julia Roberts egy megbocsátó, gondoskodó anyát alakít, aki sosem mond le a fiáról, visszafogadja, bármit is követett el. Mert egy anya a végsőkig kitart a gyermeke mellett, hisz neki, bízik abban, hogy megváltozik. Ben (Lucas Hedges) rossz társaságba keveredett, a drogok világában is elmerült. Karácsonykor hazatér szeretteihez, anyja pedig anyatigris módjára akarja megvédeni mindentől. Ám a srácnak még van pár lezáratlan ügye, amivel a családját is bajba sodorja. Egy szerető édesanya viszont sosem képes elfordulni a fiától, ott van vele a legrázósabb helyzetekben is, ha a fiú hagyja. Megrendítő történetben láthatod most az Oscar-díjas színésznőt.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást