Egészség / Életmód / Lélek

5 igazság, amit minden ellenállhatatlan nőnek tudnia kell

5 igazság, amit minden ellenállhatatlan nőnek tudnia kell

Az ellenállhatatlanságod a hitelességből, az őszinteségből és a saját magad iránt érzett tiszteletből táplálkozik. A természetedet ismerve megvizsgálhatod, hogy milyen akadályok és korlátok választanak el a boldogság és teljesség megélésétől. Ezeket tartsd szem előtt, hogy még vonzóbb és elégedettebb lehess! 

Nem egy kapcsolat határozza meg az értékeidet

Ha olyan társra találsz, aki mellett kiteljesedhetsz, aki látja az értékeidet és tiszteli is őket, akkor úgy érezheted, hogy elégedettebbé és teljesebbé tette az életedet a kapcsolat. Szuper, ha ilyen viszonyban lehet részed, becsüld meg! De ne feledd, hogy azokban az időszakokban, amikor egyedül vagy, netán egy szakítás után próbálod összerakni újra az életed, akkor ne azt erősítsd magadban, hogy a kapcsolat tett téged értékessé!  Önmagadban is az vagy. 

Az önhibáztatás, a saját gyengeségeid és hibáid folytonos emlegetése nem gyógyítja be a szakítás, válás, csalódás utáni sebeket. Definiáld újra önmagad! Ne egy másik ember viszonylatában értelmezd a tulajdonságaid, jellemed! 

Hogy mit gondolsz a férfiakról, befolyásolja, hogyan viselkednek veled

A másokról alkotott elképzeléseid és meggyőződéseid meghatározzák az emberi viszonyaidat. Néhány apró megjegyzésből is ki lehet szúrni, ha valaki megkeseredett, vagy éppen egy csalódása miatt rossz véleménnyel van a férfiakról. Az általánosítás nem szerencsés és pasiriasztó is. A férfiak nem igazán tudnak mit kezdeni az olyan cinikus nőkkel, akik ráadásul folyton panaszkodnak is a kapcsolataik, az exeik miatt. 

A sopánkodás nem szexi, sokat elvesz a vonzerődből. A sajnálkozást hagyd a barátnős estékre. 

Attól, hogy eltolod magadtól a problémákat, még nem oldódnak meg

Vannak olyan viták, amiket két ember közti feloldhatatlan ellentét indít be újra és újra. A veszekedésig fajuló vitatkozások néha olyan problémákból fakadnak, amiket senki nem mer konkrétan kimondani. Egy párkapcsolatban sok olyan gond lehet, amivel nagyon kellemetlen szembenézni. Épp ezért inkább elodázza az ember azt, hogy felismerje és kimondja, hogy zűr van.

Nagyon sokan élnek évekig úgy egy kapcsolatban, hogy nem érzik magukat megbecsültnek, érzéketlen velük a párjuk. A halogatás, a gondok elől való elzárkózás nem hoz eredményt.

A dolgok nem oldják meg magukat. Van, amit ki kell mondani, kezelni kell, akkor is, ha fájdalmas. Sose alázd meg magad és soha ne kerülj méltatlan helyzetbe! 

A szerelemben sajnos nincs garancia

Kegyetlenül hangzik, tudom, leírni is rossz, de ez a rútnak tűnő igazság. A szerelemben minden megtörténhet és mindennek az ellenkezője is. Előre nem lehet kiszámítani a másik viselkedését, és az élethelyzetek változását sem lehet megjósolni. Ez nem azt jelenti, hogy légy mindig bizalmatlan és folyton azt lesd, hogy mikor omlanak össze a dolgok. Csak légy tisztában azzal, hogy a világban minden változik, te is, a párod is, a lehetőségek és az igények is. 

Meg kell élni a gyönyörű, mámorító időszakokat, de nem reális azt elvárni, hogy a kezdeti lángolás eufóriája végig ott lesz a kapcsolatban. 

Az ellenállhatatlan nő tudja, hogy a szerelemnek is vannak stációi, fázisai, és mindegyikben meg lehet lelni a közös feladatokat és a közös örömöket is.

A humor gyógyítja a lelket

A derűlátás a testi-lelki egészségünk megőrzésének az egyik kulcsa. 

A kikerülhetetlen stressz, a megpróbáltatások miatti félelem, harag, kétségbeesés tartóssá válva észrevétlen legyengíti az immunrendszeredet. A humor viszont néha gyógyír a test és a lélek bajaira. Nem lehet mindent elviccelni és vannak súlyos helyzetek, amiben nincs min derülni, ez tény. Ám sok esetben a vidámságot, az öniróniát muszáj bedobni ahhoz, hogy új lendületet vehess.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást