Hozzávalók
– 1 teáskanál szárított oregánó (ha nincs friss)
– 1 / 2 teáskanál fokhagymapor
– 3 / 4 teáskanál fekete bors, frissen őrölt
– 1 / 2 teáskanál só
– olíva olaj
– 50 dkg bőr nélküli, csont nélküli csirkemell, kockázva
– 5 teáskanál frissen facsart citromlé
– 1 csésze sima zsírmentes joghurt
– 2 teáskanál tahini (szezámmag-paszta) – ha nincs, mozsárban széttört szezámmag is jó
– 2 gerezd fokhagyma paszírozva
– 1 fej zöld saláta
– 1 kisebb hámozott, apróra vágott kígyóuborka
– 20 dkg koktélparadicsom, félbevágva
– 6 mag nélküli Kalamata olívabogyó, félbevágva
– 10 dkg fetasajt morzsolva
Előkészítése
1. Az oregánót, fokhagymaport, fél teáskanál borsot és 1/4 teáskanál sót keverjünk össze egy tálba. Forrósítsunk fel egy serpenyőt közepes-magas hőmérsékletre és öntsünk bele pár csepp olívaolajat, majd folyassuk szét benne. Öntsük a csirkét a sperpenyőbe és keverjük hozzá a fűszereket. Adjunk hozzá egy evőkanál citromlevet, kevergetve pirítsuk meg.
2. A megmaradt 2 teáskanál citromlevet keverjük össze egy tálban 1/4 teáskanál sóval, a fennmaradó 1/4 teáskanál borssal, joghurttal, tahinivel és fokhagymával. Egy másik tálba keverjük össze a salátát, uborkát, paradicsomot és olajbogyót.
3. Porciózzuk a következő képpen: egy nagy salátalevélre helyezzük a salátamixet, erre a csirkét, majd morzsolt fetát. Az egészet öntsük le a joghurtos öntettel.
Jó tudni: 100 g görög 243 kalóriát tartalmaz.