A nagybetűs férfi 5 ismertetőjele – a hölgyek véleménye szerint

A nagybetűs férfi 5 ismertetőjele – a hölgyek véleménye szerint

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / A nagybetűs férfi 5 ismertetőjele – a hölgyek véleménye szerint

Nem jár tévutakon

Azt mondják, hogy a nők a rossz fiúkba lesznek szerelmesek, de a jó fiúkhoz mennek feleségül. Azt is mondják egyes férfiak, hogy a nők a pénzre és egyéb hívságokra buknak. Sőt, vannak olyanok is, akik azt mondják, hogy egy motorozó, gitározó, művészlélek vagy épp focizó férfi sokkal nagyobb eséllyel „csajozik be”, mint a többi férfi.

Személy szerint a gitárral egyetértek, már ha az öcsémet nézem, aki amellett, hogy szobrászkodik, mindenhol legalább egyszer elsüti a gitározást is, mint lehetőséget… de félre a viccel, ezek a paraméterek is csak azoknál a lányoknál, nőknél elsődleges szempontok, akik sekélyesek. Márpedig nem minden nő sekélyes…

Nem gyáva

Bob Marley azt vallotta, hogy a leggyávább férfi az, aki felébreszti egy nő szerelmét anélkül, hogy szándékában állna szeretni őt. Bátornak lenni nem annyit jelent, hogy fizikailag meg kell verekedni a nőért, hanem azt jelenti, hogy a férfinak áldozatot – időt, energiát – kell hoznia a nőért, le kell tudni mondani bizonyos dolgokról a nő kedvéért. Azaz, túl kell lépnie önzésén, komfortérzetén. Mégpedig anélkül, hogy azt megalázónak érezné, vagy veszteségként kezelné.

Miért nem szeretjük a gyávákat? Mert aki gyáva, az fél. A félelem, védekezésképp sok aljasságra kényszeríti az embert. Olyan aljasságokra, melyekről álmában sem gondolta volna az ember, hogy megteszi. A nő a kapcsolat elején a férfi kezébe rakja le a saját sorsát, azaz maximálisan megbízik a férfiban.

Amikor pedig a férfiban a félelem elhatalmasodik, adja magát a helyzet, hogy visszaéljen mentális és fizikai előnyével. Tehát, egy bátor férfi mellett nem azért érzi biztonságban magát egy nő, mert nem kell félnie a „farkasoktól”, hanem azért, mert tudja: a bátor férfi nem jut el odáig, hogy visszaéljen a nő által megelőlegezett bizalommal.

Lovagias

Vannak gesztusok, melyek a tisztelet jelei. Nem elég mondani azt, hogy tisztelem a nőket, életem nőjét. Meg kell tenni dolgokat – és nem megvenni a nőt! A tett által a nő a bizalmába fogadja a férfit, ami egy – valódi, önértékeléssel helyesen bíró – nőnél igen nagy szó.

Tehát, igenis ki kell nyitni a nő előtt az ajtót, haza kell őt kísérni, előzékenynek kell lenni – minden nővel, még azokkal is, akinek nem udvarol a férfi, hiszen így könnyen lebukhat, hogy ez nem tulajdonság, csak színjáték. 

A nő folyamatosan teszteli a férfit, esetleg még a kabátot is elutasítja egy hűvös éjszakán, ám az okos férfi nem dől be ennek. A nő szereti, ha néha gondoskodnak róla, valóban odafigyelnek rá, a rezdüléseire, megmentik őt saját magától.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást