Család / Életmód

5 okunk is van arra, egy igaz barát miért fontosabb, mint a szerelem

5 okunk is van arra, egy igaz barát miért fontosabb, mint a szerelem

1. Mindenben – de tényleg mindenben – számíthatsz rájuk

Amikor rossz napod volt, valami bánt, vagy összevesztél a pároddal, az első ember, akinek el akarod mesélni a történteket, az egyik legjobb barátod lesz. Mert tudod, hogy ő meghallgat, megnyugtat a szavaival, és segít tisztábban látni a képet.

Kívülállóként képes olyan részletekre is felhívni a figyelmedet, amiket te talán nem egészen úgy láttál az érzelmeid hevében. Közben ismer annyira, hogy tudja, hol húzódnak a határok. Érdekesség, hogy szakértők is megállapították: ha egy közeli barátod társaságában vagy, a kortizol-szinted, amit a stresszhormonok termelése emel meg, sokkal alacsonyabb lesz!

2. Segítenek, hogy ne csak álmodozz

„Maradat tolláról, embert barátjáról” – hangzik a mondás, amiben rengeteg igazság van! Észrevetted már, hogy a te személyiséged, viselkedésed is megváltozik, attól függően, épp kivel barátkozol?

A 20-as éveink végére szerencsére már kialakul egy állandó, közeli baráti körünk, akikben megbízunk, és akik a hosszú ismeretség miatt nagy segítségünkre lesznek a fejlődésben. Ők azok, akik elfogadnak, de közben tanácsaikkal, történeteikkel formálnak. Támogatnak, hogy képes legyél elindulni a céljaid felé – és ne csak álmodozz róluk.

A barátság előnyei
jacoblund/istockphoto.com

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást