Idézetek, amelyek megváltoztatják az életed

Idézetek, amelyek megváltoztatják az életed

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Idézetek, amelyek megváltoztatják az életed

Azt már régóta tudjuk, hogy a meditatív állapotban gondolkodó népek filozófusai, vagy azok, akiket megérintett ez az életérzés, akik ennek a „szemüvegnek” a lencséjén keresztül néznek a világra, nagy igazságokat mondanak ki. Olyanokat, mely minden ember szívében ott vannak, csak nem formálódnak szavakká. Kiemelkedő ebben India, és talán azért épp ez az ország, mert ott van a legnagyobb szegénység és legnagyobb gazdagság, ott ér össze az érintetlen múlt és a még meg nem élt jövő lehetősége…

Kalkuttai Teréz anya

Bár, halála után sokan próbálták Teréz anyát gyarló emberként beállítani – csalással vádolták halála után egy időben –, nem vitatható el tőle az, hogy az indiai szegénynegyedekben nagyon sok gyermek neki köszönheti életét, vagy azt, hogy életminősége nagyban javult.

Számos olyan gondolata volt, melyek felnyitották az emberiség egy részének a szemét, az emberi lélek jóságának utat nyitottak, összefogás által. És tanítottak, tanítanak…

Három gyönyörű mondata

„A kedves szavak rövidek és könnyedén kiejthetők, de visszhangjuk végtelen.”
„Ne felejtsünk el minden napot ünneppé tenni szavainkkal, hiszen annyi jó szó van, amit mi bántásra használunk, a léleképítés és szeretet kimutatása helyett.”
„Ne várjatok vezetőkre, tegyétek meg magatok, ember az emberért.”
„A mondat az összefogásra buzdítja az embereket, és azt mutatja, hogy bármely ember bármire képes, csak akarnia kell.”
„Ha tenni akarsz a világbékéért, menj haza és szeresd a családodat.”
„A legegyszerűbb dolgokban vannak a legnagyobb dolgok elrejtve. A legkisebbekből állnak össze a nagy, világot megváltó dolgok.”

Nilakanta Sri Ram

Az 1889-ben, Indiában született úr teozófus, a Teozófiai Társaság elnöke volt. A teozófia egy modern tanítás, okkult irányzat, mely feltételezi a „titkos tudás” létét. A buddhizmus és hinduizmus keveredik benne, lényege, hogy kutatások révén közelítse meg ezt a „titkos tudást”.
Vallja, hogy a tudás végtelen, ezért az ember, normál, éber állapotában nem képes felfogni azt, ám az extázis állapotában igen. Nilakanta Sri Ram lánya vette át apja után 1980-ban a társaság vezetését, egészen 2013-ig.

Elgondolkodtató mondatai

„Ne fogadjunk el egyetlen hitet, mozgalmat vagy intézményt sem, amely elbukik a testéviség próbáján.”
… hiszen minden hit, mozgalom, intézmény elvileg az ember érdekében van, az ember pedig csak összefogással, egymást szeretve, tisztelve képes megalkotni az élhető világot.
„Amikor sikerül összefogni az egész emberi nemet és visszaadjuk az életnek a szent jellegét, beköszönt az új világ, az új korszak.”
Amikor az emberek meglátják egymásban azt, ami közös mindenkiben, akkor meg fogják érezni magukban az erőt, ami megváltoztathatja az egész világot, élhető világot teremthet.
„Akinek az élete a természetet követi, az nem önmagával van elfoglalva. Pontosabban az ember annyira válik természetessé, amennyire gondolatai nem önmaga körül forognak.”
Az önzés tudatmódosító, ami kihat cselekedeteinkre, melyek nem világot, egyént jó irányba formáló cselekedetek.

És végül: Mahatma Gandhi

Mahatma annyit jelent: nagy lélek. Ezt a nevet hívei adták neki, és vált híressé is. Számos – talán a legtöbb – elgondolkodtató meglátása volt. Ezek közül kettő:
„Nem veszítheted el a hited az emberiségben. Az emberiség egy óceán; ha pár cseppje piszkos is, az óceán maga nem lesz piszkos.”
Az emberek legnagyobb hibája, hogy azért nem tesznek az emberiségért, mert általánosítanak. Talán így kényelmesebb – egy ideig.
„A különbség a között, amit megteszünk és amire képesek lennénk, megváltoztathatná a világot.”
Ez a mondat önmagáért beszél…
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást