Te hol húzod át a t-betűt? Ezt árulja el személyiségedről a kézírásod

Te hol húzod át a t-betűt? Ezt árulja el személyiségedről a kézírásod

Címlap / Életmód / Egészség / Te hol húzod át a t-betűt? Ezt árulja el személyiségedről a kézírásod

Kíváncsi vagy arra, hogyan dolgoznak a grafológusok? Mely jelekre figyelnek akkor, amikor a személyiségedet igyekeznek feltérképezni? Nézzünk néhány jellemző vonást, amely a belső tulajdonságokról árulkodik!

A betűk mérete

Első szembetűnő jellemző, ha alaposabban megvizsgáljuk az írásjeleinket, hogy mekkora a betűk mérete.

Ha a tieid nagyok, akkor alapvetően vágysz mások figyelmére, megértésére.

Rosszul érzed magad, ha nem kapsz elismerést, jól esik mások dicsérete, szívesen töltöd idődet nagyobb társassággal.

Ugyanakkor, ha kisbetűkkel írsz, az azt jelenti, hogy tele vagy ambíciókkal, kiválóan koncentrálsz, de jellemzően introvertált vagy.

Merre dől?

Másik fontos szempont, amit a grafológusok elsőként megnéznek az írásodon, hogy merre dőlnek a betűid.

Ha a tieid inkább jobbra dőlnek, akkor nagyon érzelmes típus vagy. Barátságos, szentimentális és közvetlen személyiség vagy, de igen impulzív.

Számodra a legfontosabb a család és a barátok.

Amennyiben balra dőlnek a betűid, akkor elemző típus vagy. Nehezen nyílsz meg másoknak, befelé forduló személyiség és óvatosság jellemez.

Ha a betűid egyenesen állnak, akkor minden élethelyzetben képes vagy a logikus gondolkodásra, ritkán hagyod, hogy az érzelmeid átvegyék feletted az irányítást.

Az írás erőssége

Ha ránézel valakinek a kézírására, akkor elsőkként az is feltűnhet, írás közben mennyire nyomja rá a tollat a papírra az illető.

Ha rendre vastag betűkkel írsz és görcsösen tartod a tollat, akkor tele vagy érzelmekkel.

Hiszel a megérzéseidben és viszonylag gyorsan reagálsz.

Amennyiben pont az ellenkezője jellemző rád és a betűid igen halványak, vékonyak, akkor nem hagyod, hogy az érzelmeid vezéreljenek, mindig ésszel gondolkodsz.

Nem emészted sokáig magadat, nem hagyod, hogy a kudarcok a kedvedet szegjék és folytatod tovább.

Hurkok

A grafológusok ezt követően megvizsgálják, hogyan is írod azokat a betűket, amelyek hurkot tartalmaznak.

Nézzük például az L-betűt: ha szépen, ívesen megrajzolod a felső hurkot, akkor tele vagy reménnyel és álmokkal a jövőt illetően.

Ha azonban a hurkod csak nagyon kicsi vagy egyáltalán nincs is, azt jelentheti, hogy csalódás ért, kissé pesszimista vagy és óvatos reményekkel várod a jövő eseményeit.

És nézzünk egy olyan betűt, amelyben eredetileg nincs hurok, mégis sokan úgy írják, ez pedig a kis T-betű: hurok nélkül azt jelenti, hogy szorgalmas, fegyelmezett és jó munkaerő vagy, ha pedig hurokkal írod a betűt, akkor igen érzékenyen reagálsz a kritikára, nehezen tűröd azt.

Betűk összekötése

Nagyon fontos tulajdonságokat árulhat el a személyiségedről az is, hogy összekötöd-e a betűket vagy sem.

Ha a betűid viszonylag szorosan, pontosan összekötve követik egymást, azt jelzi, hogy alaposság és logikus gondolkodásmód jellemez, döntéseket óvatosan hozol, rendre megfontolt vagy.

Ugyanakkor az sem jelent rosszat, ha nem kötöd össze a betűket, ebben az esetben intelligens személyiséggel rendelkezel és jók a megérzéseid.

Pont vagy karika az „i” betűn?

Nézzük, mit jelent az, ahogyan az i-re rajzolod a pontot!

Ha azt gondolnád, ezt csak egyféleképpen lehet, akkor tévedsz, ugyanis vannak olyanok, akik a pont helyett kis karikát rajzolnak.

Ebben az esetben játékosság jellemez, azt jelzi, gyermeki énedet felnőttként is képes vagy megőrizni és művészi hajlamokkal is rendelkezel.

Ha pedig szabályos pontot teszel a betűre, akkor nagyon figyelsz a részletekre, soha nem vagy felületes.

A „t” betű vízszintes vonala

Végül nézzük, mit árul el rólad az, hova helyezed a „t” betűn a vízszintes vonalat!

Ha nem középre helyezed, hanem inkább fent keresztezed a függőleges vonalat, akkor többnyire magabiztosság jellemez és tele vagy álmokkal, célokkal.

Ha pedig inkább az alsó részére húzod a vonalat, akkor a biztonságra törekszel, félsz a merész és veszélyes helyzetekről, inkább kisebb céljaid vannak.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást