A tavaszi húsvéti ebéd
Húsvéti menü: Előétel
A következőkben számos recepttel ismertetünk meg, amelyek közül kiválaszthatod a számodra a megfelelőket. Ezt az ínycsiklandó lakomát büszkén tálalhatod.
Minden készülődés tervekkel kezdődik és egy kis szervezéssel. Ha sikerült eldöntened, mi lesz a húsvéti menü, képzelj hozzá egy ünnepi terítéket is.
Tekintsd meg húsvéti teríték ötleteinket itt.
Fűszeres csirkével töltött tojás
Húsvéti menü: Előétel
Egyszerű és gyors módja a főttojások felhasználásának. A klasszikus töltöttojástól annyiban tér el, hogy májkrém helyett csirkehússal van töltve, amelynek az ízét egy különleges fűszerkeverék emeli ki.
Tekintsd meg a receptet itt.
Füstöltlazac tekercsek
Húsvéti menü: Előétel/Főfogás
Ezek az apró falatok dekoratívak, egy igazi ünnepi előétel, amelyet pirítóssal, friss zöldségekkel lehet tálalni.
Tekintsd meg a receptet itt.
Töltött bárányfasírt
Húsvéti menü: Előétel
Egy igazi húsvéti különlegesség, hagyományos recept alapján. Előételnek, de főételnek is kíváló. Aki eddig nem szerette a bárányhúst, az most biztosan megszereti!
Tekintsd meg a receptet itt.
Kép forrása: Bódi Margó receptjei
Ünnepi boeuf-saláta Erdélyből
Húsvéti menü: Előétel
Ennél a receptnél nincsenek pontos mennyiségek. Egyszerűen a húslevesből maradt csirke húst és zöldségeket használjuk fel. Savanyítjuk ecetes uborka darabokkal és mustárt keverünk a majonézhez.
Tekintsd meg a receptet itt.
Fokhagyma krémleves, ahogy a legfinomabb
Húsvéti menü: Leves
Ha egy olyan krémlevest szeretnél készíteni, amely ízvilágágával mindenkit ámulatba ejt, a fokhagyma krémeleves az ideális választás.
A tejszín krémessége és a burgonya semlegesen édeskés íze csodálatos kombinációt alkot a domináns fokhagyma ízével.
Tekintsd meg a receptet itt.
Tejszínes sárgarépa krémleves
Ananászos húsvéti sonka
Húsvéti menü: Főétel
A klasszikus sült sonka csodálatos ízt kap a barna cukros ananász máztól. Ideális főétel Húsvétra, ellenállhatatlan ízzel!
Tekintsd meg a receptet itt.
Fokhagymás sült bárány
Húsvéti menü: Főétel
Hacsak lehet, használj friss rozmaringot (már sok supermarketben kapható). Azt az illatot amit a bárányhús áraszt a friss rozmaringtól, a szárított nem adhatja vissza.
Tekintsd meg a receptet itt.
Banános, kókuszos, kesudiókrémes torta
Citromos torta, karamellizált mandarinnal
Húsvéti menü: Desszert
Egy üde édesség Húsvétra. Az ünnep előtt akár 2 nappal is elkészíthetjük, így igazán össze tudnak érni az ízek. Jól lehűtve fogyasszuk.
Tekintsd meg a receptet itt.
Könnyű almás sütemény
Húsvéti menü: Desszert
Ez itt minden idők legjobb almás tészta receptje, ráadásul csodásan néz ki! Ha szereted a sült almát és az almás tésztát, biztosan imádni fogod ezt a csodálatos desszertet.
Ehhez a recepthez a legideálisabb apró almákat használni. A sült alma íze és a tészta állagának kombinációja egyszerűen tökéletes párost alkot.
Hogy tovább fokozd az élvezeteket, az almákba csempészhetsz egy marcipánból, mazsolából és rumból álló tölteléket. Ha gyerekek is fogyasztanak a tésztából, a rum helyett használj vizet valamilyen ízesítővel (például, vanília vagy fahéj). Íme recept, melyet még azok is elkészíthetnek, akik vigyáznak vonalaikra.
Tekintsd meg a receptet itt.