Húsvéti dekorációs ötletek

Húsvéti dekorációs ötletek

Címlap / Otthon / Dekor / Húsvéti dekorációs ötletek

Nincs is szebb alkalom otthonunk díszítésére, mint a legnagyobb vallási ünnepnek tartott Húsvét! Ilyenkor ne csak a természet boruljon vidám virágokba, hanem otthonunk is ezt az üdeséget és életet sugározza!

Dekoratív tojások

Húsvétkor a legkézenfekvőbb dekorációs eszköz a festett tojás. Idén próbáljunk meg új tojásfestési és díszítési technikákat. Új tojásfestési technikák itt.
Például próbáltad már szalagba tekerni a színes tojásokat? A tojás két csúcsához ragaszd oda a szalagot, hogy ne essen ki belőle a tojás. Amellett, hogy nagyon szépek, fel is lehet őket akasztani a szalag végétől.

Hangulatos asztaldíszítés

Attól tudnak igazán meghittek és családiasak lenni a húsvéti ünnepek, hogy a család végre nyugodtan együtt tud étkezni. Varázsoljuk át az asztalterítéket üde tavasziassá.
Díszítsük virágba borult ágakkal, tavaszi virágokkal, színes tojásokkal. Használjunk fehér asztalterítőt és fehér étkészletet, így a hatás letisztult és légies.

Füveskosár

Mindenkinek van otthon fonott kosara. Szedd hát tele friss zöld fűvel – ez legyen az ágya a húsvéti tojásoknak, csokitojásoknak és csokinyúlnak!

Tojás-gyertya

A gyertyák azonnali hangulatot teremtenek.

Húsvétra szerezzünk be tojás alakúakat, ezzek stílusosabbá tesszük az asztalt és hűek maradunk a húsvéti legjelentősebb szimbólumhoz, a tojáshoz.

Asztaldíszítés

Egy stílusos asztalterítékkel emlékezetessé teheted az egész ünnepet! Bármely tavaszi virág tökéletes az asztal közepére, arra azonban figyelned kell, hogy ha körbeülitek az asztalt, ne takarja az arcokat a virág.
Gyertyákkal, színes szalagokkal és madártojásokkal is díszítheted a terítéket.

Függő tojások

A virágos ágakra, vagy akár a barkára is akaszthatsz díszített tojásokat. Ezeket te magad is elkészítheted, de manapság könnyen hozzá is juthatsz dekorációs üzletekben.

Strucctojás az ablakban

Az ablakpárkány sem maradhat díszítetlenül. Szerezz be strucctojást, ékeld meg, majd fújd ki a közepét. Helyezd el cserépben, fűágyra, majd szúrj bele tavaszi virágokat…varázslatosan fog kinézni!

Tipp: ha nincs strucctojás nem gond, a tojás alakú kerámia váza is meg fog felelni.

Ötletes gyertyatartók

Szerezz be színes gyertyákat a tavasz színeiben (rózsaszín, sárga, zöld).
Olvassz egy kis viaszt egy festett pohár aljába és ragaszd bele a gyertyát. A poharat körben díszítsd apró tavaszi virágokkal!

Kerámia-díszek

A kerámiából készült stílusos szobrocskák tökéletes díszei lehetnek a húsvéti asztalterítéknek (nyulak, lepkék, tyúkok, tojások).

Sikkes és olcsó

A sikeres húsvéti dekoráció nem pénz kérdése.
Szerezz be egy tavaszias papírszalvettát, bélelj ki vele egy edényt – tökéletes lesz csokoládé vagy húsvéti tojások számára.

Apró tojások

Ma már hipermarketekben könnyen beszerezhetsz apró madártojásokat.
Ezek nagyszerűen mutatnak egy tavaszias virágágyon, hisz pettyes mintázatuk miatt olyan, mintha befestettük volna őket.

Vázák

Az átlátszó üvegvázákat feldobhatod, ha megtöltöd színes gyümölcsökkel, dekórkavicsokkal. A virágok színei mindig köszönjenek vissza a váza tartalmában.

Virágcsokrok mindenhol!

Legalább Húsvét alatt töltsd meg a házat csupa üde, tavaszi virággal! A díszpárnákat húzd át virágos huzatba, így csupa báj és sikk lesz otthonod.

Fehér tulipánok

A fehér virágok mindig egy különös, elbűvölő hangulatot idéznek. Teremtsd meg te is ezt a fajta letisztultságot a húsvéti asztalterítéken.
Használj pasztelszínű abroszt és díszítsd az asztal közepét fehér tulipáncsokorral.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást