Divat / Stílus

Homokóra alkat vagy? Ezek a hozzád illő őszi/téli trendek

Homokóra alkat vagy? Ezek a hozzád illő őszi/téli trendek

Az ősz egy roppant megosztó évszak, lehet imádni és utálni is, egy azonban biztos, a divatrajongók mindig izgatottan várják, hiszen szeptember elsejével egy újabb korszak nyílik a stílus világában. A divat azonban egy roppant szerteágazó, és olykor bonyolult szféra, amiben nehéz kiigazodni. Kialakítani a tökéletes ruhatárat a rengeteg szabásvonal, szín, forma és anyag közül, nem egyszerű feladat, azonban szerencsére vannak kapaszkodók, amik navigálnak bennünket évről-évre.

Elsőként azoknak szeretnénk pár praktikus tippel és öltözködési tanáccsal szolgálni, akik a homokóra alkat képviselői. A köztudat szerint ezzel az alkattal lehet a legkönnyebben öltözködni, ez azonban egyáltalán nem így van! Sajnos a legtöbb divatmárka konfekciós méretekkel dolgozik, amihez általában nem társul széles mell, és csípő, keskeny derékkal. Így bizony a homokóra alkat képviselőinek be kell vetniük pár praktikát, hogy kihangsúlyozhassák az előnyös adottságaikat. Nézzük tehát, hogy az idei őszi/téli szezonban mi után érdemes nyúlniuk a boltok polcain!

Magasított derekú nadrágok/szoknyák

Szerencsére idén is hatalmas divatnak örvendenek a derékig érő alsók, a farmeroktól kezdve, a kosztümnadrágokon át, egészen a szoknyákig.

Így, szinte bármilyen eseményre megtalálhatod az alkatodhoz tökéletesen illő darabot, legyen szó üzleti megbeszélésről, baráti találkozóról vagy egy rohangálós napról.

Arra azonban érdemes odafigyelni, hogy nadrág esetén szélesedő szárat csak akkor válassz, ha kellő magassággal rendelkezel, vagy magassarkúval szeretnéd társítani, máskülönben optikailag könnyen alacsonyíthat ez a fazon!

Öves, vagy behúzott kabátok

Homokóra alkat esetén nagyon fontos odafigyelni a kabátok szabására.

Mivel idén is hódítanak a ballonkabátok, és az ehhez hasonló fazonok, így ezekből érdemes olyat választani, melyek derékban köthetőek, esetleg a derék részen található behúzás rajtuk.

Ezekkel a fazonokkal roppant nőies formát kölcsönözhetsz a megjelenésednek, illetve a rétegezésre is könnyedén oda tudsz figyelni!

Ha rövidebb kabát párti vagy, akkor olyan fazont válassz, ami nem ér tovább a derekadnál, ugyanis a csípőig érő fazonok könnyedén kövéríthetnek és alacsonyíthatnak!

Ebben az esetben érdemes lehet a motoros bőrdzsekik között kutakodni!

Rövid fazonú felsők

Ez főként akkor praktikus megoldás, ha magasderekú nadrágot hordasz, így ugyanis elkerülheted a megfázást is, amellett, hogy remek megjelenést kölcsönözhetsz magadnak.

Akár pulóverről, akár pólóról vagy topról van szó, igaz mindre, hogy a derékig, vagy csípő fölé érő fazon jobban hangsúlyozza a szép homokóra alkatod, mint a hosszabb fazonok.

Bizonyos esetekben a bővebb szabású, hosszú felsők is remekül mutathatnak rajtad, azonban itt számolni kell azzal, hogy optikailag alacsonyabbnak látszatnak.

Ilyenkor a nadrágba tűrés elől, vagy egy öv alkalmazása derék részen, csodákat tehet!

Arra azonban figyelj, hogy a öv sose legyen túl vastag, mert az könnyen törést okozhat az összhangban!

Kerülendők

Mivel a magasított derekú alsók jobban kihangsúlyozzák az adottságaidat, így egyenesen következik, hogy a legtöbb hosszabb fazonú felsőt betűrve hordod.

Ebben az esetben pedig nem árt, ha ingből, blúzból, és pólóból is a gyűrődésmentes változatokat preferálod jobban!

De akár a nadrágok és szoknyák terén is érdemes olyanokat választani, amik nem igénylik a rendszeres vasalást!

Emellett érdemes elkerülni a garbókat is, főként D-s kosár esetén, és a magasnyakú felsőket, illetve a csípő fazonú nadrágokat!

Kiegészítőkből pedig a túl rikító, markánsabb darabokat, tehát lényegében bármit, ami optikailag csökkenti a magasságod, vagy plusz kilókkal ruház fel!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást