Így hat rád a 8 holdállás – Erre érdemes figyelned

Így hat rád a 8 holdállás – Erre érdemes figyelned

Címlap / Életmód / Ezotéria / Így hat rád a 8 holdállás – Erre érdemes figyelned

Az asztrológia nagyon érdekes dolog, függetlenül attól, hogy hiszel-e benne, vagy sem. Sokan csak legyintenek rá, olvasgatva a napilapokban megjelenő horoszkópokat, de a személyesen elemzett születési térképpel már egészen más a helyzet – az mindig telitalálat.

A bolygók azonban nem csak a születésünk pillanatában hatnak ránk, hanem a későbbiek során is érezhető a hatásuk. Így van ez a Holdállásokkal is!

Újhold

Az újhold a megújulás, változtatás ideje, azonban nem annyira a tetteké – ebben a fázisban sokkal inkább a tervek szövögetésének van eredménye, mint a valódi cselekvésnek. Remek lehetőség, hogy végiggondold a hónapban előtted álló feladatokat, esetleg listát írj, számolj, agyalj, hogy a későbbiek során újult erővel vághass neki a teendőidnek.

Növő Hold

Ahogy a Hold „elkezd nőni”, úgy érdemes neked is több időt és energiát tenned a tényleges cselekvésbe. A tervezgetést szép lassan ideje félretenni, de még nem kell totális erőbedobással dolgoznod, mert valószínűleg nem lesz hozzá kellő energiád. Ez az időszak jó arra, hogy tovább szövögesd a terveidet, sokat gondolj azokra a dolgokra, amiket szeretnél megvalósítani.

Sokan úgy vélik, ez a néhány nap kiváló arra, hogy a vágyainkat az univerzum felé közvetítsük, azaz álmodozzunk egy kicsit a tényleges cselekvés előtt. 

Első negyed

Itt az ideje akcióba lendülnöd! Ha éltél a lehetőséggel, akkor az előző napokban kellően kipihented magadat. Volt időd összeszedni a gondolataidat, tervezni, álmodozni, most pedig itt az ideje, hogy elengedd a kétségeket és a bizonytalanságot. Erősítsd az önbizalmadat, kezdj el hinni abban, hogy képes vagy tenni a céljaidért, egyszóval valósítsd meg a korábban elültetett gondolataidat!

Csaknem teljes Hold

Amikor a Hold az első negyed és a telihold közötti állapotban van, akkor azt mindenki érzi – függetlenül attól, hogy követjük-e a holdállásokat, alkalmazkodunk-e a ciklusához. Minden korábbinál több energiánk van, így ez az időszak jó arra, hogy befejezzük a korábban gondosan felépített terveinket, végleg lezárjuk a cselekvésre szánt napokat.

Telihold

A telihold alkalmas időszak arra, hogy hátradőljünk és hódoljunk az élvezeteknek. Nem véletlenül kíséri olyan sok különleges megfigyelés ezt a fázist! A telihold évezredek óta mozgatja az emberek fantáziáját – és ezt érthetjük a szó szoros értelmében is.

Bár pontos magyarázat a mai napig nem áll a rendelkezésünkre, a holdállások figyelembevételével ez az időszak a beteljesülés ideje.

Ezért kerülnek előtérbe a hedonista, testi örömök, amik szinte jutalomként szerepelnek a korábbi hetekben tett erőfeszítésekért cserébe.

Fogyó Hold

A teliholdat követően, szép lassan kisebbnek látjuk a Földről kísérőnket. A ciklusokat tekintve ez az időszak a lecsendesedésé, megnyugvásé, és kissé a visszavonulásé. A korábban elért eredményeket nem csak egy napig, a telihold ideje alatt élvezhetjük, hanem most is, így érdemes fokozott figyelmet fordítani önbizalmunk ápolására, testünk-lelkünk kényeztetésére. Most nem alkalmas az idő sem a túl nagy erőbedobást igénylő feladatokra, sem a komolyabb tervezésre, érdemesebb inkább hódolni a kedvenc tevékenységeinknek.

Utolsó negyed

Az utolsó negyed alkalmas az elmélkedésre, a visszatekintésre és a következtetések levonására. Érdemes végiggondolnod, mennyire tudtál célirányosan haladni az általad kijelölt úton, milyen eredményeket tudtál elérni, esetleg min kell majd változtatnod a következő ciklus alkalmával. 

Újhold előtti napok

Mielőtt a Hold eltűnne a szemünk elől, ideje kiüríteni a lelkünket.

Ez az időszak ideális alkalom a hónapban felgyűlt sérelmek, feszültségek elengedésére, hiszen éppen az újrakezdés előtti napokban vagyunk.

Az újhold, a következő ciklus számos új lehetőséget rejt magában, ám ezeknek csak akkor tudunk teljes erőbedobással nekiállni, ha nem csak testileg, hanem lelkileg is feltöltődünk. Ez bizony nem megy a feszültségek elengedése nélkül!

Képek forrása: I_g0rZh/Depositphotos.comlekcej/Depositphotos.com

VIDEO A sminkmester megmutatja, hogyan rajzolj profi tusvonalat magadnak

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!