Hogyan változtatja meg az öltözködésed a hangulatodat?

Hogyan változtatja meg az öltözködésed a hangulatodat?

Címlap / Stílus / Divat / Hogyan változtatja meg az öltözködésed a hangulatodat?

Érdekes megfigyelni, hogy egy-egy nap, amikor rossz kedved van, akkor milyen ruhadarabokért nyúlsz először a szekrénybe, télen milyen színeket választasz, és ez hogyan változik, ha jön a jobb idő vagy egyszerűen csak szuper napod van. Máshogy érzed magad a különböző szettekben, mást közvetítesz az embereknek vagy ennek az egésznek valójában nincs is köze az öltözködéshez? Lássuk, mi az igazság!

Felvidít

Vajon általában úgy választasz reggelente ruhát, hogy az outfit azt fejezze ki, ahogy érzed magad vagy azt, ahogyan szeretnéd érezni magad?

Kutatások is igazolják, hogy az, hogy milyen színeket hordasz és milyen darabokat párosítasz össze, nagyban befolyásolják hangulatod.

Mi a tanulság? Ha esik az eső és bal lábbal keltél fel, akkor ne a fekete pulcsi és a szürke nadrág után nyúlj, hanem tréfálj meg mindenkit, vegyél fel világos, vidám ruhákat és koronázd meg az egész szettet egy öt csillagos mosollyal.

Nem csak az emberek fognak visszamosolyogni rád, de egy kis idő elteltével te is jobban fogod magad érezni.

 

Diétára serkent

Mióta nem jön rád az a szuper farmer, amit régen úgy imádtál? Két hete, két hónapja?

Egyszerűen csak megtetszett egy ruhadarab és inkább a kisebbet választottad, most pedig bele kell valahogy férned? Mi ez, ha nem a legnagyobb motiváció arra, hogy sokkal szigorúbban tartsd be a diétád!

Ha napról-napra egyre jobban figyelsz arra, hogy mit és mennyit eszel, akkor azok a ruhák is újra jók lesznek rád, amiket már régóta nem tudsz felvenni.

Érdekesség, hogy a francia nők állítólag sokszor egy szalagot viselnek a ruhájuk alatt, amit a hasukra erősítenek, hiszen amikor ez elkezd feszülni, akkor tudják, hogy tele vannak, elég volt a finom falatokból. Jó trükk, igaz?

Edzésre ösztönöz

Egy angol kutatás szerint, akik sportosan öltözködnek, azok hajlamosabbak többet edzeni és sportos életet élni.

Valahol logikus is, hogy ha ösztönből először a sportcipőért nyúlsz és egy kényelmes nadrágban vagy otthon is, akkor sokkal inkább megcsinálsz akár olyan mozdulatokat is, amik egy szűk nadrágban vagy egy feszülős felsőben nem biztos, hogy mennének.

Sőt, ha extrán motiválni szeretnéd magad az edzésre, akkor vásárolj be magadnak néhány szuper edzős ruhát, hidd el, alig várod majd, hogy belebújhass és újra indulhass az edzőterembe!

 

Magabiztosabb leszel tőle

Nem csalnak az ösztöneid, ha úgy érzed, hogy a kedvenc farmeredben vagy a legjobb ruhádban valahogy minden jobban sikerül. Valóban igaz, hogy az, amit viselsz, befolyásolja, hogy mennyire érzed magad magabiztosnak és sikeresnek.

Egy kutatás során az embereket három csoportra osztották, az egyik csapat a saját ruháját viselte, a második melegítőben volt, a harmadik pedig elegáns, drága ruhát viselt.

Mindenkit tárgyalási szituációba hoztak, az eredmények pedig meglepően eltérőek voltak.

Akik úgy érezték, hogy a szituációhoz megfelelően voltak felöltözve, sokkal sikeresebbek voltak, sőt a tesztoszteron szintjük is magasabb volt, mint a másik két csoport tagjainak.

Összeszedettebb vagy

Érdekes, hogy bizonyos szakmákhoz bizonyos ruhadarabokat társítunk.

Az orvosok fehér köpenyben dolgoznak, az ügyvédek öltönyben, a banki dolgozók is mindig elegánsan, csinosan mosolyognak vissza rád, és akkor a pilótákról vagy a légiutas kísérőkről már ne is beszéljünk.

Kutatások is bizonyítják, hogy egyes ruhadarabok teljesen más viselkedést idéznek elő az emberben, hiszen nem csak tudatosan próbálunk jobbak és fókuszáltabbak lenni, ha adott ruhákat viselünk, de tudat alatt egy tiszteletet kívánó szakmához is párosítunk egyes ruhadarabokat, amikben „nem illik” így vagy úgy beszélni, ülni vagy viselkedni.

 

A színek hatása

Ahogy a lakberendezésben vagy az évszakok változásával érzed, hogy egy-egy szín más hatással van rád, valamelyiket hidegebbnek, valamelyiket pedig barátságosabbnak érzed, ugyanúgy igaz ez az öltözködés során kiválasztott ruhadarabok színére is.

A piros például önbizalomnövelő, a sárga feldobja a hangulatod, a kék és a zöld nyugtat, a feketétől optikailag vékonyabbnak tűnsz, elegáns, de egyben a rossz hangulatra asszociálunk tőle, míg a szürke olyan, mint maga a név, fakó, semmilyen, unalmas.

Tipp: Figyelj arra, hogy ne csupán egy-két színt viselj a mindennapokban, és a szettjeidet mindig dobd fel kiegészítőkkel vagy egy kis extrával.

 

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!