A jégbe hűtött dinnye az egyik legszuperebb, leghűsítőbb nyári csemege, de sosem tudni, mi rejlik a vastag héj alatt. Vagy mégis? Mutatunk néhány trükköt, amivel kiválaszthatod a legfinomabb dinnyét a kínálatból, hogy a felszelése után ne érjen csalódás!
1/5 Nézz!
Első lépésként természetesen érdemes szemügyre venned a várakozó dinnyéket. Olyan példányt keress, aminek a külseje egyenletes, nincsenek rajta sérülések.
Lehet rajta egy vékony sáv, ahol a színe halványabb, sárgásabb, mint máshol. Ez azért van, mert ez volt a „hasa”, ezen az oldalán feküdt a földön, és itt nem érte a nap.
Ez még önmagában nem baj, de ha sérülést, repedést, puha foltokat vagy elszíneződéseket is találsz a héjon, akkor keress tovább, nem ő lesz a te dinnyéd!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!